23948sdkhjf

Pack Point Nordic – en möjlighet att lansera nyheter! Hallå där, Anette Löhnn!

Den 25 maj är det åter dags för förpackningsbranschen att samlas på Pack Point Nordic i Stockholm. En av talarna är Anette Löhnn, marknadschef vid FTI.

Vad kommer du att fokusera på i samtal och panel på Pack Point Nordic?

Många förändringar sker just nu för svenska företag med producentansvar för förpackningar. Kraven från myndigheter ökar, hållbarhet är ämnen som fortsatt engagerar konsumenter av produkter och innovationer kring återvinningsbarhet av förpackningar fortsätter vara ett hett ämne.

Vi kommer fokusera på hur företag kan få stöd av oss i sitt utökade producentansvar på bästa sätt, med allt från uppgifter som ska lämnas till Naturvårdverket, hur företag kan ge incitament till konsumenter för ökad källsortering till cirkulär materialåtervinning av dina förpackningar. Vad behöver du som företräder företag med producentansvar tänka på? Hur vill du att dina förpackningar ska tas om hand? Som tidigare år ser vi en möjlighet att lansera nyheter på Pack Point Nordic.

Vad utmärker en bra förpackning?

En bra förpackning skyddar sin produkt, visar tydlig vilket material den består av och är märkt för att underlätta sortering OCH den är designad för återvinning.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Trots tuffare tider, ökade kostnader och därmed priser, ser vi fortsatt hög hållbarhets fokus hos svenska företag. Det behöver vi tillsammans hjälpa åt att behålla!

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

En samsyn om vad som faktiskt är bra materialåtervinning på lång sikt – hur behöver vi agera för att nå våra gemensamma mål.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Framdrift skapar vi tillsammans i branschen – jag ser fram mot många givande samtal och kontakter.

Tack Anette Löhnn!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094