23948sdkhjf

Vill se closed loops och pant på fler förpackningar! Hallå där, Torkel Bergengren!

I slutet av maj, den 25:e, är det åter dags för förpackningsbranschen att samlas på Pack Point Nordic i Stockholm. En av talarna där är Torkel Bergengren, Packaging Solutions Manager vid Modulpac.

Vad utmärker en bra förpackning?
Den är logistikanpassad med rätt hygien och produktskydd. De minimerade/optimerade materialen är återvinnings- och förnyelsebara. Förpackningen ger differentiering på hyllan och konsumenten finner användningen bekväm, rolig, intuitiv och säker.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Med lite kreativitet och teknik kan vi ta fram förbättrade, lättviktiga förpackningslösningar som uppfyller nya krav som SUP, vilket är bra då de stimulerar utveckling och ger affärsmöjligheter. An annan femma är hur vi ser till att återvinna blandmaterial som vätskekartong, med nya sorteringar och använda rejects i andra produkter.

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

Vi önskar återvunnen plast i våra livsmedelsförpackningar - fler closed loops, pant och maskinläsbar märkning för sortering. Jag tror det vore bra med färre plastsorter i förpackningarna för enklare sortering och återvinning, med större flöden av återvunnen plast. Vi vill även ha fler bio-baserade polymerer.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Mer insikt om faktiska utmaningar, prioriteringar och praktiska lösningar. Vad är effekten på återvinningen och dess aktörer med nya ansvar i insamlingen? Sedan om någon klok person kan belysa hur vi relaterar mellan energiutvinning för kraft/värme med restavfall/grot/pellets, respektive ansträngningarna för återvinning av dito fibrer, så blir jag glad. Sedan ser jag fram mot att träffa alla nya och tidigare kollegor.

Tack Torkel Bergengren!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078