23948sdkhjf

Vi rör oss mot ett rörligt mål! Hallå där, Elna Hallgard!

I slutet av maj, närmare bestämt den 25:e är det åter dags för förpackningsbranschen att samlas på Pack Point Nordic i Stockholm. Där talar bland andra Elna Hallgard, utvecklingschef vid Orkla Foods.

Vad kommer du att fokusera på i samtal och panel på Pack Point Nordic?

Vår roll varumärkesägare och förpackare av livsmedel i förpackningskedjan. Hur vi kan jobba mot mer cirkulära flöden och hur vi påverkas av den nya förpackningslagstifningen.

Vad utmärker en bra förpackning?

En bra förpackning är en förpackning som tillför en tydlig nytta för produkten som förpackas. Det kan tex handla om ett bra skydd för produkten, att den underlättar logistiken, eller att den förenklar användningen.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Vi har en spännande framtid framför oss, med ny lagstiftning och nya möjligheter kring tekniska lösningar till att få till cirkulära förpackningskedjor. Samtidigt som det finns många saker som det måste lösas och som vi behöver jobba med på vägen för att nå dit. Detta innebär att förutsättningarna ändras löpande och vi rör oss mot ett rörligt mål.

Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

Viktigt att vi i dessa tider med ökat kostnadsfokus, inte tappar fart och fortsätter med hållbara och cirkulära förpackningsflöden. Också viktigt att vi fortsätter samarbeta, olika aktörer i förpackningskedjan, för att nå de bästa lösningarna.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Få massor av inspiration och information till hur vi tillsammans kan göra våra förpackningar ännu bättre och hållbara.

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063