23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Duni Group lanserar innovativa plastfria förpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar nu Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning, framtagen av Notpla, som erbjuder både funktionalitet och en förbättrad miljöprestanda. Samarbetet markerar Duni Groups fokus på materialutveckling och ambition att bli den ledande aktören på hållbara förpackningslösningar inom HoReCa-branschen.

Det nya samarbetet mellan Duni Group och Notpla representerar ett viktigt steg mot en mer hållbar förpackningsindustri, som exemplifieras av den nya produktserien Alga. Alga-serien är utformad utifrån en innovativ teknik, tillverkad av kartong och med en unik sjögräsbeläggning, som företaget Notpla tagit fram. Produkten är därmed inte bara ett hållbart alternativ till traditionella plastförpackningar, utan erbjuder också en barriär så att fukt och oljor från mat inte tränger igenom förpackningen vilket gör den användbar för många olika typer av livsmedel. Notplas sjögräsbeläggning har officiellt erkänts av bland annat nederländska myndigheter som den första och enda verkligt plastfria beläggningen enligt EU:s direktiv om engångsplast.

- Alga-serien är mer än bara förpackningar - den representerar Duni Groups strävan efter att omdefiniera branschen och minska dess miljöpåverkan. Vi är stolta över att ligga i framkant inom detta område och ser fram emot att fortsätta driva på förändringen, där innovation blir en allt viktigare komponent framöver, säger Caroline Tobiasson, Product Manager för Duni Food Packaging solutions.

- Vi är glada över att samarbeta med Duni Group och att se våra algbaserade, plastfria lösningar fortsätta förbättra företags miljöpåverkan över hela världen. Det är genom att samarbeta med företag som Duni Group - som delar vår vision om att skapa verklig förändring - som vi kan minska plastförorening i sådan skala. Samarbetet som tillkännages idag är ytterligare ett steg i bekräftelsen att vår produkt inte bara är en mer hållbar lösning, utan att vi har lyckats tillhandahålla livsmedelstjänstemarknaden med en produktportfölj som är mycket funktionell, säger Pierre Paslier, medgrundare och VD på Notpla


Hållbarhet genom hela processen

Alga-serien ämnar också till att skona ekosystemet. Sjögrässkogar kräver mindre resurser, bidrar till att neutralisera PH-balansen i havet samt gynnar kustsamhällen. Dessutom genomförs tillverkningsprocessen med fokus på minimerad energiförbrukning och optimal användning av råmaterial, vilket ytterligare minimerar produktseriens miljöpåverkan. Med en betoning på hållbarhet genom hela livscykeln är Alga-serien också fullt återvinningsbar. Tillverkad av oblekt kartong och med en plastfri sjögräsbeläggning, kan produkterna enkelt återvinnas som papper.

Funktionalitet - utan plast

Alga-serien är fuktmotståndig, tålig och lämplig för både varm och kall mat. Dess mångsidighet gör den relevant för en mängd olika rätter, alltifrån sallader till stekt mat. Serien innehåller fyra produkter: en mealbox, en låda och två tråg som passar olika behov inom livsmedelsservice.

Duni AB
Hallenborgs gata 1a, 6 vån
211 19 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5565367488

Kontaktperson

KM

Sänd till en kollega

0.095