23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tier1 i fokus – KUKA Nordic förstärker sin automotive-stab

Fordonsindustrin är mitt upp i sin omställning till elektrifiering, en förflyttning som sker parallellt med en starkt ökande automatisering.

 För att möta upp efterfrågan förstärker KUKA Nordic nu sin automotive-stab med en person. – Mitt fokus blir på Tier1-leverantörerna, säger Gustav Caesar som började på sitt nya jobb i januari.

För Gustav Caesar är automotive ett välbekant fält.
– I botten är jag civilingenjör med inriktning på maskinteknik, och jag har tidigare hunnit vara konsult hos flera av de välkända OEM:erna, säger han.
Det senaste 14 åren har han dock haft en helt annan roll, som avdelningschef på konsultbolaget Alten. Där handlade hans arbete om att sälja in konsulttjänster och coacha medarbetare. Men nu ser han fram emot att jobba mer hands-on ute på fältet.
Bland annat brinner han för att föra ut automation på ett bredare sätt inom svensk leverantörsindustri.

– Många är redan på bollen. Andra har börjat ställa om, men har svaga punkter i produktionen som drar ner den totala effektiviteten. Där skulle ny utrustning göra stor skillnad.
Generellt kan man också se att svenska företag inte tar AI på samma allvar som i exempelvis Tyskland och USA, där behöver vi bli bättre för att behålla konkurrenskraft, säger han. Nu ser han fram emot att – i sin nya roll som Area Sales Manager Tier1 – komma ut till KUKA:s kunder bland fordonsindustrins underleverantörer och prata mer om automation och om vad företaget kan hjälpa till med.

– Förutom att våra robotar och mjukvaror ligger i absoluta framkant har KUKA en USP med allting som omger utrustningen i sig. Man har satsat på att ha kundservice, rådgivning, servicepersonal och tillgång till reservdelar som är i samma toppklass som robotarna. Det är saker som gör skillnad, säger Gustav Caesar.
KUKA har även har en styrka i att ha varit med från början när det gäller produktion av elbilar. 
– Bolaget är duktiga på att kapitalisera på de erfarenheterna.
För Peter Ljungberg, chef för KUKA Nordics automotive-stab, är förstärkningen väl-kommen. 
– Marknadsandelen i Norden har ökat kraftigt de senaste åren och det finns mycket att hugga i med. Gustav Caesar har helt rätt kompetens och personlighet för att hjälpa oss att ta hand om det fantastiska momentum vi har just nu, säger han.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.062