23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Automation anpassad för branschens renhetskrav – möt KUKA på Nordic Future Food 2023

Den 31 maj till den 1 juni samlas den nordiska livsmedelsindustrin på mässan Nordic Future Food i Kista utanför Stockholm.

KUKA Nordic kommer dit för att visa upp sitt utbud av HO-robotar (Hygenic Oil), i utföranden anpassade för de mycket höga renhetskraven i livsmedelsindustrin. – Vi kommer även att demonstrera programvaror som förändrar hela tänkandet kring automation, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.

På en robot som hanterar livsmedel ställs särskilda krav. Smörjmedlet är ett typiskt område där särskild hänsyn måste tas. KUKA har därför lanserat en serie robotar som använder hygieniska oljor (HO). 

De hygieniska oljorna klarar att hålla axlarna smidiga, samtidigt som de lever upp till livsmedelsindustrins extrema renhetskrav. Oljorna är även är godkända av FDA (U.S. Food and Drug Administration).

Robotar med de här speciella specifikationerna finns för laster från 6 till 240 kilo och räckvidder från 900 till 3 200 millimeter i KUKA:s sortiment. 

– Vi har dem i alla våra robotfamiljer och kan täcka in alla livsmedelsbranschens processer, säger Micael Amandusson. 

Med sina hygieniska oljor och anpassade ytskikt minimerar robotarna risken för stora återkallningar av produkter, något som varje livsmedelsleverantör fasar för.

Med på Nordic Future Food kommer KUKA också att ha sin kollaborativa robot LBR.iisy. En mycket användarvänlig cobot som snabbt går att sätta in i produktion. Grunderna i momenten lär den sig genom att den enkelt flyttas med handen.

Den fortsatta programmeringen sker med hjälp av programmeringsenheten KUKA SmartPad Pro, som även den är mycket användarvänlig.  – Allt är mycket intuitivt, i princip kan du ha roboten driftklar på några minuter.

KUKA kommer även att demonstrera sin smarta programvara KUKA.Sim på mässan, under våren har den släppts i version 4.3. KUKA.Sim är en produkt som möjliggör ett helt nytt sätt att arbeta. Med den kan en systemintegratör bygga upp hela produktionssystem – med specifika robotar, transportbanor etcetera – direkt i en vanlig laptop och sedan åka ut till kunden och visa upp.  

– Det är en programvara i absolut framkant av modern automation. Den fungerar så bra att du kan göra en virtuell idrifttagning och även åstadkomma ett Factory Acceptance Test (FAT) i datorn, innan en enda maskin är inköpt.

More Than Robots – att företaget kan erbjuda mer än bara robotar – är ett av KUKA Nordics huvudbudskap under Nordic Future Foods. 

– Vi har ett fantastiskt bra utbud av robotar som är på spjutspetsnivå i sina klasser. Men det som gör att vårt erbjudande kan särskilja sig från konkurrenterna är kombinationen med våra programvaror. Det förändrar hela tänkandet kring automation, säger Micael Amandusson.

Registrera dig redan idag  - kostnadsfri biljett.

Träffa KUKA i monter D07 på Nordic Future Foods – Framtidens matindustri.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.047