23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hugo Beck tar med interpack-besökarna på en resa om hållbara förpackningar

Med förpackningsindustrin som ivrigt väntar på det första interpack-mötet på sex år välkomnar Hugo Beck - en världsledande specialist på horisontella filmförpackningsmaskiner, flowpack- och pappersförpackningsmaskiner samt automationslösningar - besökare till sin monter för att med egna ögon se de betydande förbättringarna av maskiner för hållbara förpackningar, inklusive en helt ny lösning för pappersförpackningar.

Med förpackningsindustrin som ivrigt väntar på det första interpack-mötet på sex år välkomnar Hugo Beck - en världsledande specialist på horisontella filmförpackningsmaskiner, flowpack- och pappersförpackningsmaskiner samt automationslösningar - besökare till sin monter för att med egna ögon se de betydande förbättringarna av maskiner för hållbara förpackningar, inklusive en helt ny lösning för pappersförpackningar.

Sedan förra interpack 2017 har Hugo Beck gjort stora investeringar för att introducera nya film- och pappersförpackningsmaskiner samt för att förbättra befintliga maskiner och möjligheter.

Dessa framsteg kommer att presenteras i Hugo Beck-montern, som tar besökarna med på en resa genom de alternativ som finns inom pappers- och filmförpackningar. Hugo Beck lovar "högsta flexibilitet för dagens och morgondagens marknader". 

Huvudfokus kommer att ligga på förmågan att leverera hållbara förpackningskoncept och resurssparande maskinteknik. Detta inkluderar att framtidssäkra kundernas förpackningsprocesser genom integrering av flexibla, helautomatiska förpackningsmaskiner, som bidrar till att minska materialförbrukningen, driva på större effektivitet och förbättra återvinningsbarheten.

I Hugo Beck-montern (Hall 11, monter G39)

  • I Hugo Beck-montern presenteras individuella förpackningslösningar för olika branscher och produkter. En helt ny flexo-pappers-lösning kommer att introduceras på marknaden som en kostnadseffektiv instegsmodell och en platsbesparande maskinlösning. Som en hybridvariant av företagets flexo-maskinserie för papper och film kan maskinen ställas om mellan olika förpackningsmaterial inom några minuter, vilket gör den perfekt för ett antal branscher från e-handel och logistik till många andra.

  •  paper e-com fit för pappersförpackningar, som är idealisk för e-handelstillämpningar, anpassar automatiskt storleken på försändelsepåsarna till produkternas varierande längd och bredd. Olika produktstorlekar med en höjd på upp till 200 mm kan förpackas om vartannat med en minimal mängd papper. De exakt anpassade papperspåsarna har två sydda sidor plus en limmad övre överlappning. Därmed öppnas nya möjligheter till hållbara fraktförpackningar för e-handel, postorder och logistik när det gäller direktutskick av enskilda varor, förpackning av produktgrupper eller uppfyllande av de komplexa kraven på returförpackningar.

  •  flowpack X är en modulär lösning för lufttäta filmförpackningar och pappersförpackningar. flowpack X kan enkelt anpassas för att bearbeta varierande förpackningsmaterial med en kort omställning och klarar av de mest olika varmt- och kallt förseglingsbara pappersbaserade förpackningsmaterialen och filmer med olika tjocklek, vilket ger optimal funktionalitet för tillverkare som söker hållbara förpackningsmaterial. Den erbjuder lufttäta filmförpackningar och är perfekt för läkemedels- eller medicinteknik, men flowpack X ger kunder i flera branscher ultimat flexibilitet och säkerhet när de arbetar med olika förpackningsmaterial.

  •   De kontinuerliga servo X maskinerna för forma, fylla och försegla kan spara 60-70 % material genom minimal användning av film för olika branscher. Att minimera användningen av förpackningsmaterial är i första hand ett nyckelkrav för hållbarhet. servo X-maskinserien är utformad för att se till att filmanvändningen är så effektiv som möjligt samtidigt som den ger en konstant hög, eller till och med ökad, produktion för alla typer av maskinkompatibla filmer, t.ex. monomaterialfilmer, filmer med återvunnet innehåll och bioplaster. Mängden film som behövs minskas genom att helt enkelt använda företagets extremt täta förpackningsteknik, som ger en exakt passform på filmen och knappt något filmspill under produktionen. Filmförpackningens miljöprofil kan också optimeras genom att göra den så tunn och lätt som möjligt. Förpackningsmaskiner från Hugo Beck bearbetar extremt tunna förpacknings- och krympfilmer från endast 7 µm.

 I SEW-EURODRIVE-montern (hall 6, monter C49)

Hugo Becks monter är inte den enda platsen på interpack där besökarna kan se företagets hållbara och effektiva förpackningsmaskiner i aktion.

SEW-EURODRIVE ställer ut Hugo Becks senaste flowpack X för pappersförpackningar, som på begäran kan fås med kompletta maskinautomatiseringslösningar från SEW-EURODRIVE. De utvalda driv- och automationskomponenterna från SEW-EURODRIVE har utökats specifikt på grund av Hugo Becks hållbarhetskrav och omfattar nu komponenter som energilagringsenheter och stegdrifter. Användningen av ett intelligent energihanteringssystem och utbytet av pneumatiska drivenheter mot elektromekaniska drivenheter minskar avsevärt och mätbart energibehovet och gör tryckluft onödig.

Användningen av en energilagringsenhet i kombination med programvarumodulerna från SEW-EURODRIVE leder till stabilisering av strömförsörjningen och överbryggning av kortvariga spänningsdippar, till minskade toppbelastningar samt till kontrollerade stopp vid längre strömavbrott. Detta innebär att maskinen kan användas även när elnätet inte är stabilt eller till och med när ett strömavbrott förväntas.

"Vi ser fram emot att välkomna besökarna till interpack för att se de enorma framsteg som vi har gjort när det gäller produktutveckling sedan förra mässan", säger Timo Kollmann, verkställande direktör för Hugo Beck.

"Världen har förändrats mycket under de senaste sex åren, med ett ökat fokus på hållbarhet och betydande tillväxt inom sektorer som e-handel. Våra senaste lösningar hjälper kunderna att möta sina utmaningar när det gäller ökad hållbarhet, samtidigt som de uppfyller de viktigaste kraven för effektiva förpackningar, såsom skydd och bevarande av produkter."

www.hugobeck.com

HUGO BECK Nordic AB
Box 72
182 05 Djursholm
Danderyds kommun
Sverige

Kontaktperson

PL
Per Lagerblad
per@hugobeck.se

Sänd till en kollega

0.064