23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

En enkel och prisvärd väg in i industri 4.0

- iiQoT ger ett teknologiskt lyft åt små och medelstora företag.

KUKAs plattform iiQoT ger mindre bolag med viss grad av automation samma möjligheter som stora industrikoncerner. Via molnet får de full koll på hur väl robotarna arbetar, när de behöver service, om det uppstår flaskhalsar i produktionen och så vidare. – Grundabonnemanget är dessutom gratis, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.

Liksom KUKAs mer exklusiva plattform ¬– KUKA.DeviceConnector som är mer anpassad för större företag och de som vill skapa sina egna plattformar för övervakning – är iiQoT molnbaserad och ger fullständig kontroll över all utrustning. Den är dock mer mallad och lite enklare.
– Men otroligt praktisk och lättanvänd. Du får färdiga sidor för varje robot, sedan kan du bryta ner var och en av dem ända ner till serienumret och se exakt vad de gör, hur mycket energi de drar, hur många av dygnets timmar de är i gång och så vidare.
Ett lätt sätt för små och medelstora företag att förflytta sig in i industri 4.0, enligt Micael Amandusson.

Nätanslutning – sen är det klart
Det är även överkomligt rent ekonomiskt. Till skillnad mot KUKA.DeviceConnector behöver kunden inte köpa loss mjukvaran. Grundutförandet av iiQoT kommer i stället som ett kostnadsfritt abonnemang.
– Men det krävs att robotarna är nätverksanslutna, vilket många i och för sig redan har ordnat. Annars är det förstås en kostnad i sig. 

Via molnet får användarna sedan information om hur robotarna arbetar. All data som genereras öppnar för att effektivisera driften på ett smart sätt.
– Låt oss säga att du upptäcker att roboten bara arbetar sex av skiftets åtta timmar, och sedan står still resten av tiden. Då skulle du kunna låta den jobba lite långsammare och minska både energiåtgång och slitage. Eller att något varningsmeddelande kommer från roboten – då kan du få detta direkt i din mejl!
Molnbaseringen innebär dessutom att det går att övervaka sitt system och optimera det, var du än befinner sig i världen, direkt från din telefon eller dator.
Bakgrunden till att KUKA nu erbjuder grundabonnemang gratis är en vilja att ge alla som är det minsta intresserade en möjlighet att testa.
– Det här är något som är bäst att undersöka på egen hand och uppleva. När du väl börjar kommer du att upptäcka fler och fler möjligheter, säger Micael Amandusson

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.097