23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

totes ISOTONER investerar i HUGO BECKs förpackningslösning

totes ISOTONER (UK) reagerar på julens efterfrågan genom att investera i ett automatiserat förpackningssystem

En automatiserad förpackningslösning - tillhandahållen av distributionspartnern Yorkshire Packaging Systems (YPS) med hjälp av HUGO BECKs flexo e-com-maskin - har hjälpt totes "ISOTONER (UK) att uppfylla fem gånger sin tidigare dagliga beställningskapacitet under tiden fram till jul.

totes "ISOTONER är det brittiska dotterbolaget till totes "ISOTONER® Corporation, ett av USA:s största företag inom modeaccessoarer, med verksamhet i Nordamerika, Storbritannien, Skandinavien och hela Europa. Det välkända varumärket för accessoarer, presenter och skor har ett produktsortiment med de ursprungliga totes toastie slipper-sox-sockorna (strumpor med halksäker sula) samt handskar, halsdukar, tofflor, paraplyer, stövlar och fårskinnsstövlar. Det finns i butiker i hela Storbritannien och har även en B2C-tjänst för e-handel, där dagliga beställningar på nätet skickas direkt hem till kunderna.

Tiden före jul 2021 var en särskilt hektisk säsong för totes lager- och kontorsanläggning i Billericay, Essex, vilket fick företaget att automatisera sina förpackningsprocesser.

Före den nyligen gjorda investeringen använde totes orderutskick en manuell plock- och packprocess där varorna sorterades för hand i ett urval av tre olika storlekar av försändelsepåsar. Denna process visade sig ofta vara problematisk, särskilt under toppar, när efterfrågan översteg den fysiska kapaciteten.

Under första kvartalet 2022 kontaktade totes YPS i behov av en automatiserad maskin som kunde uppnå en målhastighet på 720 förpackade påsar i timmen, vilket motsvarar 12 förpackningar per minut. Dessutom behövde den föreslagna lösningen synkroniseras med deras befintliga ERP-system och göra det möjligt för totes att minska sitt beroende av Royal Mails datasystem genom att inkludera utskrift av kurit-etiketter med hög hastighet och GDPR-kompatibel utskrift.

"För att möta totes behov rekommenderade YPS den horisontella automatiska förpackningsmaskinen HUGO BECK flexo e-commerce med en internt monterad VULCAN-etiketterare med direkt applicering från Clearmark", säger Tom Hill, försäljningschef på Yorkshire Packaging Systems.

"HUGO BECKs lösning är skräddarsydd för att klara kraven från en högpresterande förpackningslinje för e-handel, med höga hastigheter, stora volymer och datasäkerhet. Maskinen ersätter totes ursprungliga gråa försändelsepåsar med exakt passande förpackningar och kan ta emot mer än 95 % av totes produktsortiment, från enstaka par strumpor upp till förpackade par strumpbyxor. Det är denna anpassningsbarhet för produktdimensionerna som gör flexo e-com-systemet idealiskt för totes dynamiska, högpresterande lager. Produktionen behöver inte läggas upp i omgångar", förklarar Tom Hill.

För att bibehålla totes varumärkeskonsistens kunde YPS dessutom anpassa plastfilmen som användes på den nya linjen med de ursprungliga förformade påsarna genom att färgmatcha krympfilmen och på så sätt skapa slitstark 525 mm 50mu-polyeten som är 100 % återvinningsbar med en blandning av 50 % återvunnet material.

Maskinen skannar varje beställnings unika tryckta streckkod och VULCAN hämtar utan av uppehåll den korrekta adresslappen för kunden. Längden på varje produkt registreras också och flexo e-com-maskinen skräddarsyr sedan påsens längd så att den stämmer exakt överens, vilket ger en snygg färdig förpackning och minimerar materialanvändningen. Påsens bredd kan också justeras i farten med hjälp av en enkel hjulupprullningsmekanism. Innan uppgifterna förstörs med en metod med en in, en ut, vilket innebär fullständig säkerhet och GDPR-överensstämmelse för totes, appliceras etiketten på varje påse via ett helt elektriskt system som använder VULCAN:s kontinuerliga rörelse - vilket avsevärt ökar linjens hastighet jämfört med modeller med stopp-start-funktion. Dessutom finns det inget behov av tryckluftsförsörjning och pneumatiska delar som båda kan kräva regelbundet underhåll.

Sedan installationen rapporterar totes att den nya e-handelslinjen har gjort en fullständig omvandling av verksamheten i Storbritannien. Lösningen överträffade vida målet på 12 förpackningar per minut och nådde vid överlämnandet en imponerande hastighet på 18 förpackningar per minut och 1080 förpackningar per timme - en daglig orderproduktion som är fem gånger högre än före installationen.

"Att investera i den här utrustningen från YPS har visat sig vara en viktig förändring", säger Karl Blackburn, Operations Director på totes "ISOTONER (UK).

"Vi har ökat vår genomströmning radikalt, vilket gör att vi kan slutföra fler beställningar online på kortare tid och tillfredsställa fler av våra kunder", avslutar Karl Blackburn. "Den support som teamet på YPS har erbjudit har varit oöverträffad; varje teknisk fråga har besvarats och lösts snabbt och professionellt, vilket har gjort att vi har kunnat köra på topp."

YPS, som är baserat i Storbritannien, är en del av HUGO BECKs omfattande globala nätverk av försäljningspartners, tillsammans med HUGO BECK Nordic som är HUGO BECKs dedikerade försäljningsrepresentant i Sverige.

HUGO BECK Nordic AB
Box 72
182 05 Djursholm
Danderyds kommun
Sverige

Kontaktperson

KH
Karoline Hornung
hornung@hugobeck.de

Sänd till en kollega

0.032