23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fokus på mjukvaror och ”More Than Robots”

| Medlemsnyhet | Företag KUKA Nordic AB

KUKA Nordic på Elmia Automation. Den 10 maj startar Elmia Automation och KUKA kommer att vara på plats. Förutom robot-nyheter fokuserar företagets monter på mjukvaror för simulering samt lösningar för industri 4.0.

– Vi har flera smarta mjukvaror och tjänster som gör arbetet betydligt enklare för systemintegratörer och slutkunder, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.
KUKA kommer bland annat att visa upp sin egen självgående plattform KMP 1500, med en KR CYBERTECH-robot monterad på. Kombinationen säljs som en produkt, och är en unik lösning inom mobil robotik.
Även den kollaborativa roboten LBR iisy demonstreras i montern på Elmia Automation. En robot som är lämpad för hantering av produkter i alla typer av branscher
– Till den har vi ett helt nytt operativsystem, som kräver betydligt lägre förkunskaper än tidigare versioner. Kort och gott. En robot som är klar att användas, direkt ur lådan, säger Micael Amandusson.
Full kontroll på automationsprojekten
Huvudtema under KUKA:s deltagande på Elmia-mässan är dock vad de kallar More Than Robots – företaget är skickligt på att ta fram smarta mjukvaror som gör att erbjudandet blir betydligt större än enbart robotarna i sig.
KUKA har en rad olika lösningar för industri 4.0 och virtual comissioning. Operativsystemen ger full kontroll över robotarnas prestation, med olika mätvärden samt övervakning av underhållscykler med mera. Ett annat exempel är simuleringsprogrammet KUKA.Sim. Med det kan en systemintegratör bygga upp hela produktionslinjer direkt i en vanlig dator – med specifika robotar, transportband och all annan utrusning som behövs.
Applikationen går sedan att provköra i datorn, med full kontroll över viktiga parametrar.
– En systemintegratör kan i princip få ett factory acceptance innan en enda robot är inköpt, säger Micael Amandusson.
Nästa Lilleström
Efter Elmia Automation kommer KUKA till Smart industri i Lilleström utanför Oslo, den 23 till den 25 maj. Där ställer de ut tillsammans med systempartner-företagen Welmax AS, Intek Engineering AS, Viddal, Amatec AS och Pioneer Robotics AS.
Enligt Micael Amandusson har KUKA Nordic rejäl medvind just nu.
– KUKA hade en helt fantastisk tillväxt under 2021. Den har förstärkts vidare under 2022 genom lansering av nya produkter och lösningar.

Biljett till Elmia 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
KUKA Nordic AB

A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Sverige
KUKA Nordic AB

Sänd till en kollega

0.093