23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

KUKA:s nya programvara för palletering innebär ett paradigms

– stor förenkling för både slutkunder och integratörer Den nya mjukvaran KUKA.PalletTech är något av slutkundens bästa vän. Utan några kunskaper i robotprogrammering går det enkelt att definiera hur palleteringar ska ske.

– Den är helt och hållet användaranpassad på samma sätt som hemdatorer och andra vanliga applikationer i vardagen, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA.
För KUKA var det några saker som var viktigare än andra när de utvecklade KUKA.PalletTech.
Den skulle vara extremt enkel ha att göra med. Enkel att lära sig, enkel att använda, enkel att drifta. Inget av det här skulle det vara några kompromisser kring, det har vi hållit hårt på, säger Micael Amandusson.
Nu lanseras programvaran som fungerar ihop med KUKA:s systemprogramvaror 8.6 och 8.7.

Lättillgängliga gränssnitt
Den fungerar också ihop med i princip hela KUKA:s robotprogram.
– De enda undantagen är våra kollaborativa robotar, plus SCARA och DELTA-robotarna.
KUKA.PalletTech ersätter helt och hållet den äldre mjukvaran KUKA.Flexpal, men är avsevärt enklare att använda. Nu behövs inga programmeringskunskaper alls. Alla konfigurationer sker i lättillgängliga gränssnitt som inte är krångligare att förstå sig på än den vanliga hemdatorns skrivarinställningar.
Enkelheten gör enligt Micael Amandusson stor skillnad ute hos slutkunderna.
– Även för våra systemintegratörer blir det enklare och snabbare att skapa avancerade och konkurrenskraftiga palleteringslösningar, säger han.
För även om själva robotprogrammet genereras automatiskt av PalletTech, så finns det entry-points i programmet där integratören kan göra anpassningar och tillägg.
KUKA.PalletTech klarar alla förekommande kombinationer för palletering:
• Single pick and single place.
• Single pick and muti place.
• Multi pick and multi place

Gripverktygen kan definiera upp till 32 olika zoner, använda 8 olika inmatningsstationer och upp till 21 olika utmatningsstationer. När det gäller antalet olika laster, pallar och mellanlägg den kan hantera går gränsen vid 999.
Ställ in via handkontrollen
Men prestandan i all ära – den största förtjänsten är just enkelheten att hantera den nya programvaran, och att en stor del av inställningarna går att göra direkt från systemets handkontroll.
Enligt Micael Amandusson är det här ett slags genombrott för ett helt nytt tänk inom modern industri, där saker som tidigare krävde stor teknisk kompetens allt mer går att göra med hjälp av mycket enkla och intuitiva gränssnitt.
– Vi är mycket nöjda med hur det blev. Jag ser fram emot att få se
KUKA.PalletTech i aktion ute hos våra slutkunder, säger han.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.031