23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tätare samarbete mellan KUKA och Teamster

Systemintegratören Teamster har gått in i ett systempartnerskap med KUKA Nordic. – KUKA har en hög kompetens inom Industri 4.0 och digitala tvillingar. Det är saker som gör ett samarbete högintressant för oss, säger Joakim Fredholm, VD för Teamster.

Det är inom områden som fordonsindustrin, livsmedelsbranschen, verkstadsindustrin och läkemedelsindustrin som Teamster främst har sina kunder. Företaget är en totalintegratör som behärskar allt från mekanik till informationsteknik. – De har även specialkunskaper inom områden som limning, fogning, laser och svetsning, säger Micael Amandusson, Channel Manager på KUKA Nordic.

Flera specialområden
Teamster – med drygt 50 anställda och en omsättning på cirka 80 miljoner kronor – har sitt säte precis i utkanten av Göteborgs centrum, i klassiska Klippans industriområde. Där arbetar de med automationslösningar för bland annat materialhantering, paketering och sortering.  I lokalerna har de även verkstad, skåpsmontage och möjlihet att testköra utrustningar. Teamster driver också viss konsultverksamhet i samband med uppdragen – projektledare, PLC-programmerare, konstruktörer och installatörer assisterar kunderna vid behov. Att bolaget nu vill arbeta tätare ihop med dem ser Micael Amandusson som ett kvitto på att KUKA håller rätt kvalitet. 
– För vår egen del är det avgörande att kunna nå ut brett med våra produkter och för att lyckas med det behöver vi arbeta med de allra bästa systemintegratörshusen. Teamster är ett företag med hängivna medarbetare som är inriktade på att leverera bra och långsiktiga lösningar, säger han. 

Robotsimulering och digitala tvillingar 
Även för Teamster innebär systempartnerskapet flera fördelar. Det ger en närmare relation till KUKA:s support samt access till KUKA Nordics Tech Center i Göteborg, där det går att testa olika applikationer hands-on och få omedelbara resultat. Teamster får också möjlighet att delta på KUKA Nordics olika partnerskapsevent.
– Över huvud taget blir det ett mer strategiskt samarbete och en vinna-vinna-situation, säger Micael Amandusson. 
Joakim Fredholm, VD på Teamster, lyfter bland annat fram KUKA:s erfarenhet inom Industri 4.0 och kompetensen kring att arbeta med digitala tvillingar som viktigt. 

– Det kompletterar våra egna kunskaper inom robotsimulering på ett bra sätt, säger han. Nu ser han fram emot det fördjupade samarbetet.  – KUKA är en av de stora spelarna på marknaden. Det är också ett företag som vi vet kan leverera både säkert och på hög nivå. Nu har vi olika projekt på gång där deras robotar och kompetens blir en viktig del, säger han. 

Vad gör själva robotarna till ett bra val? 
– Förutom att de håller högsta kvalitet har KUKA ett mycket brett utbud. Det gör att vi kan hitta exakt rätt storlek på de robotar vi behöver till våra applikationer, säger Joakim Fredholm.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.109