23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Unika material ger ESD-skydd åt känsliga produkter

| Medlemsnyhet | Företag Wellplast AB

Wellplast AB har utvecklat två unika ESD-skyddande material för repkänsliga produkter. Materialen används bland annat för att emballera lackerade bilkomponenter.

Många produkter är känsliga för statisk elektricitet och måste emballeras med skyddande plastpåsar eller liknande vilket innebär extra moment vid montering och stora mängder avfall av engångsemballage. Har produkterna dessutom repkänslig yta finns ytterligare en faktor att ta hänsyn till vid transport och emballage.

Med Wellplast® SOFT ESD och Wellplast® Flexi SOFT ESD finns nu möjlighet att emballera denna typ av produkter för returflöden. Materialens ytterskikt (linern) är tillverkad av mjuk polypropen-textil som värmelamineras utan lim och materialen är till 100% återvinningsbara.

Wellplast® SOFT ESD har en mycket god stapelstyrka och är styvt nog att fungera som mellanlägg, fackinreden och lådor. Wellplast® Flexi SOFT ESD är styvt nog att fungera som mellanlägg för ömtåliga eller lackerade produkter och följsamt nog för att vikas eller rullas ihop vilket ger unika möjligheter att emballera udda formade produkter med hög fyllnadsgrad.

Tack vare den höga rivstyrkan och den långa livslängden kan materialen med fördel användas som returemballage. Efter användning kan materialet återvinnas till nya polypropenmaterial och med Wellplast Buy-Back program erbjuds återköp av använda förpackningar för återanvändning i produktionscykeln.

All tillverkning sker i Wellplast AB:s anläggning i Åstorp. Anläggningen drivs med av fossilfri energi och alla Wellplast material är återvinningsbara.

Medlemsnyhet

Företag
Wellplast AB

Turistgatan 2
265 39 Åstorp
Sverige
Wellplast AB

Sänd till en kollega

0.156