23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ingredienser Stärkelse

Tillbaka till företagsprofilen.

Mer än namnet antyder

Namnet ”stärkelse” är på samma gång otroligt talande och långt ifrån heltäckande. Stärkelse är nämligen en allsidig ingrediens, som kan göra mycket mer än att enbart tillsätta stärkelse. Generellt påverkar stärkelsen livsmedlets konsistens och kan förbättra, stabilisera, stärka och binda samman övriga ingredienser så att slutprodukten håller formen.

Stärkelse utvinns primärt från potatis, vete, majs och ris. Som en naturlig ingrediens har stärkelse många goda egenskaper som bidrar till att förbättra livsmedel. De naturliga stärkelserna kallas nativa stärkelser och är särskilt lämpade som källa till fyllighet, kolhydrater, viskositet eller sprödhet i bakade produkter.

Men stärkelse kan också modifieras, vilket stärker specifika egenskaper och säkrar ökad stabilitet under vissa förhållanden. Modifierade stärkelser är särskilt användbara för att bevara bindningsförmågan hos frysta livsmedel, bakverk eller mat som ska värmas i mikrovågsugn.

Kallt, varmt, fast, flytande, konventionellt eller ekologiskt. Vi är experter på stärkelse, som förhöjer önskade egenskaper i alla livsmedel.

Läs mer och se utbudet.

Fakta om Procudan

Adress
Procudan
Jungmansgatan 12
211 11 Malmö

Region
Sverige
Skåne län
Malmö stad

Telefon: +46 771 508 000

Certifikat: AAA, FDA-godkänd, ISO 22000, KRAV

Kontaktpersoner

Martin Jakobsen Martin Jakobsen
Yrke: Försäljnings- och marknadsföringsdirektör
Telefon: +45 31641273
Tommy Højtoft Pedersen Tommy Højtoft Pedersen
Yrke: Ägare och VD
Trine Holm Trine Holm
Yrke: Marketing Manager
Telefon: +45 31641269

Sänd till en kollega

0.094