Ingredienser Stärkelse
Tillbaka till företagsprofilen.
Mer än namnet antyder
Namnet ”stärkelse” är på samma gång otroligt talande och långt ifrån heltäckande. Stärkelse är nämligen en allsidig ingrediens, som kan göra mycket mer än att enbart tillsätta stärkelse. Generellt påverkar stärkelsen livsmedlets konsistens och kan förbättra, stabilisera, stärka och binda samman övriga ingredienser så att slutprodukten håller formen.
Stärkelse utvinns primärt från potatis, vete, majs och ris. Som en naturlig ingrediens har stärkelse många goda egenskaper som bidrar till att förbättra livsmedel. De naturliga stärkelserna kallas nativa stärkelser och är särskilt lämpade som källa till fyllighet, kolhydrater, viskositet eller sprödhet i bakade produkter.
Men stärkelse kan också modifieras, vilket stärker specifika egenskaper och säkrar ökad stabilitet under vissa förhållanden. Modifierade stärkelser är särskilt användbara för att bevara bindningsförmågan hos frysta livsmedel, bakverk eller mat som ska värmas i mikrovågsugn.
Kallt, varmt, fast, flytande, konventionellt eller ekologiskt. Vi är experter på stärkelse, som förhöjer önskade egenskaper i alla livsmedel.
Läs mer och se utbudet.
Fakta om Procudan
Adress
Procudan
Jungmansgatan 12
211 11
Malmö
Region
Sverige
Skåne län
Malmö stad
Telefon: +46 771 508 000
Certifikat: AAA, FDA-godkänd, ISO 22000, KRAV