Ingredienser Stabiliseringsmedel
Tillbaka till företagsprofilen.
Njut av en välkänd konsistens
Majonnäsen skär sig inte och marmeladen stannar på brödet. Vardagen är fylld av små mirakel som ofta sker tack vare små doser hydrokolloid. Hydrokolloider går under beteckningen stabiliseringsmedel, som täcker geléämnen och förtjockningsmedel. Dessa används i en lång rad livsmedelsprodukter där konsistensen behöver förändras eller förbättras.
Målet är att skapa den perfekta konsistensen, och vägen dit går via sammansättningen av rätt komponenter. Genom att blanda stabiliseringsmedel kan man skapa en stor mängd olika sammansättningar med olika egenskaper. Hemligheten ligger i att blanda exakt rätt hydrokolloider som fulländar slutprodukten.
Vi har kunskap om sammansättningen av stabiliseringsmedel. Varje enskild produkt är unik, och tillsammans med livsmedelsproducenter skräddarsyr vi blandningar som passar det konkreta syftet och den enskilda produkten perfekt.
Läs mer och se utbudet.
Fakta om Procudan
Adress
Procudan
Jungmansgatan 12
211 11
Malmö
Region
Sverige
Skåne län
Malmö stad
Telefon: +46 771 508 000
Certifikat: AAA, FDA-godkänd, ISO 22000, KRAV