23948sdkhjf

Netikett – Guide för ett gott uppförande när du gör inlägg på våra portaler

Våra webbplatser är seriösa och populära medier som dagligen besöks av många tusen användare med intresse för den svenska industrin. För att kunna bevara seriositeten är det nödvändigt att du som användare känner till webbplatsens etikett.

Företagsprofil och sökord

Använd företagsprofilen för att presentera ditt företag. Framhäv era tjänster och produkter så att det är tydligt för läsaren vad ni kan erbjuda. Sökord hjälper till att förstärka din profil och se till att du syns i relevanta sökresultat. Skriv bara om ditt eget företag i profilen och som sökord.

Linkbuilding

Det är endast tillåtet att göra inlägg med ditt eget företag som avsändare. Det är inte tillåtet att använda inlägg på portalen (nyheter, maskiner, produkter och tjänster) för att länka till andra webbplatser än sin egen.

Nytt från medlemmarna

1. En nyhet är bara ny en gång
Tänk på nyhetsvärdet i din text så att det framstår som en nyhet och inte en presentation av ditt företag. Undvik att sätta in samma nyhet igen - då förlorar medlemsnyheterna sitt värde.

2. Gör inlägg på relevanta portaler och välj rätt kategori
Tänk på vilken portal din nyhet är relevant för så att du når rätt målgrupp. Kom också ihåg att välja rätt kategori för din nyhet, så att exempelvis information om en mässa inte hamnar under produktnyheter.

3. Använd bara dina egna nyheter
Sätt inte in nyheter om ditt företag som har publicerats i andra medier om du inte har avtalat med journalisten om detta. Det är nämligen journalisten och det enskilda mediet som äger rättigheten till artikeln.

4. Skriv bara om ditt eget företag
Skriv inte om andra företag eller personer - inte heller i produktjämförelser.

Tips: Skriv kort och koncist
Tänk på mottagaren som ska läsa din nyhet. Skriv på ett sådant sätt att läsaren snabbt ser de viktiga upplysningarna i din nyhet, gör inte för långa inlägg.

Maskiner, produkter och tjänster

1. Återinförande
Återanvänd en annons med måtta. Vänta minst 3-4 veckor med att sätta in samma annons igen så att du inte irriterar läsarna av nyhetsbreven och andra medlemmar som gör inlägg.

2. Sätt in en produkt en gång
Sätt inte in t ex en köp- eller säljannons av samma produkt flera gånger. Om du vill sätta in den igen med ny text eller rubrik, ta bort det föregående införandet.

Tips: Kom ihåg bild/video och skriv pris om möjligt
Kom alltid ihåg att få med en bild - det ger mer respons. Att ange pris i sitt inlägg ökar också responsen avsevärt. Och du får betydligt fler visningar om du har med en video eftersom sökmotorer fokuserar på detta.

Om ovanstående netikett inte följs vid inlägg, förbehåller vi oss rätten att göra ändringar eller ta bort inlägget. Maximalt en nyhetsartikel kan bokas per dag i nyhetsbrevet och högst två per vecka med maskiner, produkter eller tjänster.

Om du har några frågor om ovanstående är du välkommen att kontakta oss på telefon 08-670 41 00 eller e-mail annons@nordiskemedier.se

Sänd till en kollega

0.015