23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

6 spännande fakta om laminatgolv

Många väljer att köpa laminatgolv, och det är enkelt att förstå varför så är fallet. I denna artikel får du reda på 6 intressanta fakta som ger dig en bra förklaring gällande varför laminatgolv är så pass populära.

6 intressanta fakta om laminatgolv

 1. Laminatgolv är miljövänliga.
 2. Det är enkelt att installera laminatgolv.
 3. Det skiljer sig rejält mellan billiga och dyra laminatgolv.
 4. Laminatgolv ser ut som riktiga golv.
 5. Laminatgolv är enkla att städa och hålla rena.
 6. Laminatgolv kan vara 100 % vattentäta.

Nedan berättar vi mer om de faktorer vi precis tagit upp i större detalj.

 1. Laminatgolv är bra för miljön

Vissa tror att laminat golv inte är miljövänliga, och att det är vanligt trägolv du ska köpa för att värna om miljön. Men det stämmer inte. Laminatgolv är nämligen till stor del tillverkat av spillträ som annars hade eldats upp, så det är alltså mycket miljövänligt att köpa laminatgolv. 

Mer specifikt kan trämaterialet som används för att tillverka majoriteten av laminatgolvet komma från alla delar av trädet. Det medför att man inte behöver avverka hela träd för att tillverka laminatgolv, vilket faktiskt är fallet när det kommer till tillverkning av vanliga trägolv. 

 1. Laminatgolv är enkla att installera

Att installera ett laminatgolv är i regel en enkel match, så det räcker oftast med att ha grundläggande hantverkarvana för att kunna installera ett laminatgolv på ett korrekt sätt. Tack vare klicksystemet är det nämligen enkelt att "passa fast" laminatgolvet, så allt du behöver göra vid installationen är grovt sett att såga till bitarna så de passar rummets form.

 1. Olika laminatgolv är av olika kvalitet

Du tjänar på att skaffa ett laminatgolv som är påkostat. De laminatgolv som kostar lite mer är nämligen mer tåliga, snyggare och har även en längre hållbarhet jämfört med de laminatgolv du hittar i lågprisbygghandeln. Så allt som allt är det billigast att köpa golv som kostar lite mer, sammanfattat sett.

 1. Laminatgolv är snygga

De laminatgolv du kan köpa idag ser i regel ut som riktiga trägolv och stengolv. Detta tack vare det yttre, skyddande lagret och dess "ruggliga" egenskaper. Du behöver alltså inte köpa ett riktigt trä- eller stengolv för att få ett snyggt golv, för laminatgolv är nämligen riktigt snygga de med.

 1. Laminatgolv är enkla att underhålla

Att städa och underhålla laminatgolv är en enkel match. Du kan alltså såväl dammsuga som torka laminatgolv på exakt samma sätt som trä- och stengolv. Värt att tänka på är samtidigt att laminatgolv som är av premiumkvalitet har en högre tålighet mot vatten och fukt jämfört med billigare golv, så moppa försiktigt om du köpt ett billigt laminatgolv.

 1. Laminatgolv är i vissa fall helt vattentäta

I många fall är de mest påkostade laminatgolven helt vattentäta, vilket är en funktion som många uppskattar. Men att köpa ett billigt laminatgolv som också är vattentätt är idag en önskedröm. Så som vi sagt innan; se till att köpa ett laminatgolv som är av bra kvalitet om du vill satsa på den här golvtypen.

Sänd till en kollega

0.094