23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur kan ett eSIM hålla dig uppkopplad när du reser?

Du måste hålla reda på mycket som resenär: Dina biljetter, incheckningstider, hotellbokning, sightseeing och banksaldo är bara några saker du behöver tillgång till lite när som. Med ett eSIM kan du enkelt och prisvärt ansluta din telefon till data inom några ögonblick efter att du landar på din destination. Låter bra, eller hur? Du som vill ha bästa eSIM Thailand, du kan hitta det hos Holafly. Det kan vara skönt att inte behöva oroa dig för dyra roaming-avgifter så snart du ska surfa på din telefon utomlands. Med en bra dataplan så vet du vad du kommer att betala.

eSIM vs SIM: Vad är skillnaden?

Först och främst: Vad är ett eSIM och hur skiljer det sig från ett SIM-kort? Ett eSIM är ett inbyggt SIM-kort som låter dig ladda ner dataabonnemang till din telefon utan att sätta i ett fysiskt SIM-kort. De fungerar på samma sätt som ett SIM-kort men är inbyggda direkt i din telefon, vilket gör det enkelt att ladda ner, aktivera och hantera flera dataabonnemang.

Medan traditionella SIM-kort har sina fördelar, har de också några nackdelar - särskilt när det gäller att använda dem utomlands:

1. Hitta en SIM-leverantör

Med ett fysiskt SIM-kort måste du hämta ett innan du reser eller så fort du landar. Köerna hos leverantörer av SIM-kort på flygplatser är ofta ganska långa så du kommer att få vänta ett tag. Det är dyrbar tid som skulle kunna spenderas bättre på att utforska din destination! Med ett eSIM kan du ladda ner ett dataabonnemang när och var som helst det passar.

2. Priser för SIM-kort

Ett SIM-kort kan variera från rimligt prissatt till överdrivet dyrt beroende på vart du reser. Det kan även vara så att du använder ditt egna, men det kan ge överdrivet höga avgifter beroende på landet du reser till.

3. Begränsade leverantörer

Vissa SIM-leverantörer erbjuder endast kontinentala eller internationella planer. Dessa kan ge dig tillgång till data medan du reser, men det kommer att slutamed att du betalar för mer än vad du behöver. Ett eSIM erbjuder mer flexibla alternativ: Du kan välja mellan lokala, regionala och globala paket till olika prisklasser. Och du kan enkelt fylla på ditt dataabonnemang om du börjar ta slut.

4. Lätt att förlora

Vad händer om du tappar bort ditt SIM-kort? SIM-korten blir mindre och mindre, vilket är bra för tillverkare men mindre än perfekt för en resenär. När du byter fysiska SIM-kort är du ansvarig för att hålla reda på, ändra och lagra dem. Ett eSIM är säkert inbäddat i din enhet, vilket gör det nästan omöjligt att förlora (så länge du inte tappar bort din telefon!).

5. Hållbarhet

De flesta SIM-kort kasseras så snart de har använts. Tillsammans med kortet skapar SIM-förpackningar massor av onödigt plastavfall. Att byta till ett eSIM är inte bara bekvämare utan också mer miljövänligt.

Hur man använder ett eSIM

De flesta nya telefoner är kompatibla med eSIM-teknik, vilket gör det relativt enkelt att byta till ett eSIM. Här är några saker att tänka på om din enhet innan du byter:

1. Apple-integration

För att använda eSIM-teknik på din iPhone behöver du en iPhone XR eller ny och iOS 12 eller senare. Dessa telefoner har Dual SIM-teknik, vilket gör att du kan använda ett eSIM och ett fysiskt SIM samtidigt.

För att kontrollera om din iPhone kan stödja ett eSIM, navigera till telefonens inställningar och välj "Mobil/Mobildata". Om du ser alternativet "Lägg till en data-/mobilplan" har du ett eSIM

Android-integration

De flesta nyare Android-telefoner är också eSIM-kompatibla, men utbudet är mindre eftersom många tredjeparts Android-telefoner inte var designade för att använda eSIM-teknik. Innan du byter, se till att din telefon är upplåst och att du kan ha ett eSIM.

Alla Google Pixels sedan Pixel 2 använder eSIM-kort tillsammans med nano-SIM-kort. Samsungs Galaxy S20 och S20 FE, Galaxy S21 Ultra 5G och Galaxy S21+ 5G, Fold och Z Flip och Note 20-serien inkluderar alla eSIM-stöd. Huaweis P40 och P40 Pro stöder båda eSIM. Microsofts Surface Duo erbjuder eSIM-kompatibilitet. Och Moto Razr 2019 inkluderar eSIM-stöd.

Fördelar med att resa med ett eSIM

Fördelarna med att resa med ett eSIM är oändliga, men här är några favoriter:

  • Anslut till ett lokalt nätverk inom ögonblick efter ankomst.
  • Ladda ner och växla mellan lokala, regionala och globala dataplaner.
  • Inbyggd teknik kräver ingen borttagning av SIM-kort.
  • Håll koll på flyg, boende och transporter utan att förlita dig på hackig Wi-Fi.
  • Fyll på din data när du behöver.
  • Anslut enkelt till e-post, internet och dina favoritappar.
  • Använd internetbaserade meddelande-appar som WhatsApp för att hålla kontakten med vänner och familj.
  • Behåll ditt vanliga telefonnummer och använd Dual SIM-teknik för att ringa och sms:a.
  • Säg adjö till dyra roamingavgifter.

Varför välja e-SIM från Holafly?

Med ett eSIM från Holafly kan du enkelt hålla dig uppkopplad då du reser, både inom Europa och övriga delar av världen, som Thailand. Det är enkelt att köpa och aktivera ditt eSIM, då det bara är att använda dig av en QR-kod. Du får då ett snabbt och prisvärt internet och du har även tillgång till teknisk support dygnet runt via e-post, onlinechattar eller WhatsApp.

Sänd till en kollega

0.031