23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Den svenska marknaden för kosttillskott växer

Även om det under en lång tid har varit populärt med träning och hälsa så är det först på senare år som fler och fler har börjat få upp ögonen för olika kosttillskott och liknande. Idag så finns det en enorm marknad för den här typen av produkt och det finns dessutom gott om aktörer på den svenska marknaden.

Tränings och hälsomarknaden växer år efter år och efterfrågan tycks närmast vara omättbar. Här finns allting från produkter som riktar in sig på människor som styrketränar men även på människor som bara är ute efter att må bättre. Det finns gott om aktörer på den svenska hälsomarknaden och som svensk konsument så finns det en enorm mängd att välja på. Exempelvis så säljer Rawpowders och många andra liknande hemsidor en stor mängd olika kosttillskott, superfoods och nootropics. Men hur ser paketeringen ut?

Vilka typer av förpackningar kommer dessa kosttillskott i?

Kosttillskott kommer i en lång rad olika utföranden, men det finns primärt två typer av förpackningar som används av företag som producerar kosttillskott, superfoods och Nootropics. Detta är på grund utav att kosttillskott primärt kommer i två olika former: piller och pulver.

Kosttillskottspiller kommer allt som oftast i små burkar antingen i glas eller i plast, till skillnad från exempelvis smärtstillande som tenderar att vara paketerade i kartor. Detta har att göra med att reglerna kring hanteringen och doseringen av kosttillskott inte är i närheten lika sträng som farmaceutiska preparat. När det kommer till pulver så tenderar proteinpulver och pulver i stor massa levereras i påsar. Det finns även vissa företag som väljer att sälja proteinpulver i stora plastlådor, men detta hör till ovanligheterna då dessa är mycket svårare att transportera och dyrare att ta fram.

Ett stort intresse för miljövänliga kosttillskott

På senare år så har det också dykt upp ett stort intresse för miljövänliga kosttillskott i form av proteinpulver och liknande som inte har några som helst animaliska produkter i sig. Företagen som producerar dessa tenderar också att ha en profil och säljstrategi där just klimatsmarthet och miljövänlighet lyfts fram. I och med detta så vill företagen ofta minska på mängden plast som de skeppar ut sina produkter med. Därför är det idag vanligt att man kan se veganska eller vegetariska proteinpulver som också säljs i pappåsar.

Den svenska marknaden för funktionsdrycker

Men det är inte bara kosttillskott som har fått sig ett uppsving i de senaste årens hälsotrend. Om du någon gång har kikat i dryckeshyllan på din lokala mataffär så har du med största sannolikhet lagt märke till den enorma tillväxten av olika funktionsdrycker. Den svenska marknaden för detta är enorm och det finns gott om svenska producenter som är aktiva på marknaden.

Sänd till en kollega

0.031