23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Troldtekt AB

Troldtekt® akustikplattor

för tak- och väggbeklädnad bidrar till ett dokumenterat hållbart inomhusklimat i allt från skolor, kontorslokaler och simhallar till privata hem. Trä och cement är råvarorna i akustikplattorna, som tillverkas med den senaste robottekniken i Troldtekts stora fabrik i Danmark.

I Sverige säljs akustikplattorna av försäljningsbolaget Troldtekt AB. Bolaget grundades 2016 som ett dotterbolag till det familjeägda danska moderbolaget. Sedan dess har Troldtekt AB stärkt organisationen och har idag sitt huvudkontor i Malmö och erfarna projektkonsulter över hela landet.

Tillverkade av danska råvaror
Träet i Troldtekts akustikplattor är dansk rödgran, certifierad enligt de båda ledande standarderna för ansvarsfullt skogsbruk, så att kunderna själva kan välja om deras Troldtekt akustikplattor ska vara

PEFC™

- eller 

FSC®-certifierade

(FSC®C115450). Cementen från Aalborg Portland gör plattorna robusta och brandsäkra – utan användning av skadliga kemikalier.

Troldtekt arbetar strategiskt utifrån det hållbara designkonceptet Cradle to Cradle. Hela Troldtekts serie akustikplattor i natur- och standardfärger är

Cradle to Cradle-certifierad på silvernivå

. 2020

tog Troldtekt emot DI Prisen

(från branschorganisationen Dansk Industri) för sin ambitiösa gröna omställning, som utgår ifrån Cradle to Cradle-konceptet. 

 6 bra anledningar att välja Troldtekt

God akustik
Råvarorna trä och cement förvandlas till cementbunden träull, som har en unik ytstruktur. Det gör att Troldtekts akustikplattor absorberar ljud effektivt. En takkonstruktion med Troldtekt absorberar upp till 80–90 procent av ljudet, medan ett tak av betong jämförelsevis bara absorberar 1–2 procent.

> Läs mer om bra akustik med Troldtekt

Dokumenterad hållbarhet
Troldtekt innehåller inga ämnen som är skadliga för människor eller miljö. Det innebär att de återgår till naturens kretslopp som näringsämnen eller används som råvara i cementproduktion. Troldtekt akustikplattor bidrar positivt till poängen i de ledande certifieringarna för hållbara byggnader.

> Läs mer om dokumenterad hållbarhet med Troldtekt

Hälsosamt inomhusklimat
Troldtekts akustikplattor är miljöutvärderade av svenska Sundahus Miljödata och kategoriserade till A, som innebär produkter med minimal inverkan på hälsa och miljö. Troldtekt har också uppnått den danska inomhusklimatmärkningen i de bästa kategorierna inom avgasning och partikelfrisättning. Därutöver har Troldtekt flera internationella märkningar och bedömningar, bl.a. brittiska Allergy Friendly UK och finska M1. 

> Läs mer om hälsosamt inomhusklimat med Troldtekt

 Effektiv brandsäkerhet
Varje enskild träfiber i Troldtekt-materialet är omsluten och skyddad av brandsäkert cement. Därför är Troldtekt ett svårantändligt material som vid brand endast avger svag värme och nästan inte utvecklar någon rök. Troldtekts akustikplattor är brandklassade B-s1,d0 enligt den europeiska standarden EN 13501.

> Läs mer om effektivt brandskydd med Troldtekt

 Naturlig styrka
Troldtekt akustikplattor i cementbunden träull kombinerar cementens styrka med träets andningsförmåga. Å ena sidan är de extremt robusta och fukttoleranta – å andra sidan är de flexibla så att du kan såga och skruva i dem. Troldtekt har en livslängd på minst 50 (men erfarenhetsmässigt 75–80) år. 

> Läs mer om naturlig styrka med Troldtekt

Flexibla designmöjligheter
Med olika färger, strukturer, kantutformningar och upphängningssystem har du stor individuell frihet att utforma tak- och väggytor med Troldtekt. Både med klassiska Troldtekt akustikplattor och med den nya serien designlösningar där ytan bearbetats med frästa spår eller uttrycksfulla mönster. Troldtekts designlösningar vann en ICONIC Award 2019 och en German Design Award 2020.  

> Läs mer om flexibla designmöjligheter med Troldtekt

Leverantörstjänster

Se allaNyheter

Fakta om Troldtekt AB

Adress
Troldtekt AB
Höjdrodergatan 23
212 39 Malmö

Region
Sverige
Skåne län
Malmö stad

Telefon: +46 40 60 60 601

VAT nummer: SE5590716543

Anställda: 100-120

Certifikat: Cradle to Cradle®, FSC, PEFC, Svanen

Kontaktpersoner

Carina Graae Rasmussen
Jette Lücke Olsen
Tina Kristensen

Sänd till en kollega

0.203