23948sdkhjf

Berry hjälper Tine att nå sina hållbarhetsmål

Berry ska hjälpa den norska mejeriproducenten Tine att producera förpackningar med återvunnen PP, ett steg på vägen för Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.

TINE har konverterat förpackningen för två av sina Rømme-produkter, en mejeriprodukt beskrivs bäst som en blandning av gräddfil och grädde, och en av sina gräddfiler från polystyren till PP-förpackning med 50 procent återvunnet material.

– På TINE vill vi att alla våra förpackningar ska vara gjorda av förnybart eller återvunnet material till 2025. Vår nya förpackningslösning för Rømme och gräddfil är ett viktigt steg mot vårt mål, säger Tines hållbarhetschef Bjørn Malm, i pressmeddelandet.

rPP kommer successivt även att fasas in i bägarna bland sex andra produkter. Men planen är att använda rPP för hela Tines portfölj av produkter för matlagning.

– Om vi ​​ska nå EU:s mål är det uppenbart att både Norge och alla andra EU-länder måste öka materialåtervinningen med tiotusentals ton under de kommande åren. Att byta från PS till PP är ett bra sätt att bidra till detta eftersom en större andel PP än PS återvinns. Därför är vi mycket glada över att framgångsrikt ha konverterat till 50 % rPP baserat på massbalansmetoden för tre av våra huvudprodukter, säger Bjørn Malm.

Berry medverkar den 25 maj på Pack Point Nordic. Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Grillkorv i mindre förpackning
Wrap för mat- och multipaket
Okänd 3D-konstnär ligger bakom förpackningen
Interpack – kvinnor får egen dag
Vill ha skatt på engångsartiklar! Hallå där, Clara Lidberg!
Kronfågel lanserar ny filéförpackning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.078