23948sdkhjf

Kollaborativa robotar i deras monter

På Interpack kommer Kawasaki Robotics tillsammans med sin partner ECOMA Maschinen GmbH att presentera två automationslösningar för effektiv packning och palletering.

Tillsammans kommer de visa upp sin kollaborativa robot som enkelt kan plocka detaljer. En kompakt och kraftfull robotlösning för helautomatisk palletering. Coboten ska vara lätt att driftsätta, ta lite utrymme och vara flexibel. Företaget beskriver att coboten passar bra för små och medelstora företag. Den underlättar det första steget in i automatiseringen av palleterings uppgifterna så enkelt, intuitivt och effektivt som möjligt.

Vi en stor pekskärm kan utövaren välja ett packningsmönster och via den förinstallerade K-PALL Kontroll-mjukvaran kan den direkt startas. Att utnyttja en kollaborativ robot i sin förpackningsmiljö genererar i att man kan skydda sina anställdas hälsa då den kan ta över ansträngande arbetsuppgifter.

De kommer även presentera sin senaste version av sin brickförpackningsläsning. Brickor som kommer ut från en etikettmaskin upptäcks av ett kamerasystem och plockas sedan upp av Kawasaki Robotics RS007L, en högpresterande robot med 30 cykler per minut. Kawaski-roboten är även utrustad med H1 matfett vilket innebär att den fungerar i hygienisk mathantering.

Artikeln är en del av vårt tema om Interpack 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062