23948sdkhjf

SIG bygger ny kartonganläggning

SIG, en internationellt ledande tillverkare av dryckeskartongförpackningar, ska bygga sin första aseptiska kartongfabrik. Anläggningen kommer ligga belägen i Ahmedabad, i Indien.

SIG gick in på den indiska marknaden 2018 och sen dess har deras verksamhet expanderat, och mer ska de växa. Snart börjar bygget av en ny fabrik, deras första i sitt slag, en aseptisk kartongfabrik. Planen är att fabriken ska stå klar mot slutet av 2023 och ska placeras i Indien, där världens störa mjölkmarknad befinner sig.

– Vi är glada över att meddela att vi snart kommer att ha lokalt producerade "Made in India" aseptiska kartongförpackningar. Med denna anläggning kommer vi att kunna vidareutveckla utbudet av produkter som är tillgängliga för indiska konsumenter. Våra förpackningar med lång hållbarhet ökar tillgången till livsviktig näring och undviker matsvinn genom en mängd storlekar som passar alla konsumtionstillfällen till överkomliga priser, säger Vandana Tandan, marknadschef för Indien och Bangladesh på SIG.

SIG kommer att investera cirka 60 miljoner euro under perioden 2023–2025 för att nå en produktionskapacitet på upp till 4 miljarder förpackningar per år. Efterföljande investeringar kan öka kapaciteten med upp till 10 miljarder förpackningar per år.

– Indien håller snabbt på att bli världens folkrikaste land och har en mycket låg konsumtion per capita av förpackade mat- och dryckesvaror på ingångsnivå. Sedan vi kom in på marknaden för fem år sedan har vi växt exponentiellt. Vi ser fram emot att ytterligare utöka vår närvaro och driva vår marknadsandel. En etablerad lokal infrastruktur gör det möjligt för oss att snabba på innovationer och bygga starka och långvariga partnerskap med våra kunder, säger Angela Lu, President & General Manager Asia-Pacific South på SIG, i nyheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062