23948sdkhjf

Blir 102:e medlemmen i 4evergreen

Blue Ocean Closures är nu en del av branschalliansen 4evergreen.

Det nystartade svenska företaget Blue Ocean Closures är nu medlem i 4evergreen-alliansen och blir den 102:a medlemmen i ledet.

Blue Ocean Closures utvecklar egenutvecklade fiberbaserade skruvkorkar har blivit medlem i 4evergreen-alliansen. Tillsammans representerar medlemmarna hela livscykeln för fiberbaserade förpackningar och arbetar med att ta fram verktyg och riktlinjer för en ännu mer hållbar sektor.

– Som ett litet nystartat företag behöver vi bygga vidare på och vara en del av gemenskapen av människor, företag och andra organisationer i samhället som strävar efter att göra en verklig skillnad i hållbarhet. Med våra innovativa förslutningar kan vi bidra till att minska plast i förpackningar och minska klimatpåverkan. Att gå med i 4evergreen är en fantastisk möjlighet att vara en del av en branschövergripande allians med fokus på hållbarhet och cirkularitet, säger Ulrika Ganterud Evermark, Community Manager på Blue Ocean Closures

Som en branschöverskridande allians främjar 4evergreen samarbete bland företag som främjar lågkolhaltiga och cirkulära fiberbaserade förpackningar. Målet är att höja den totala återvinningsgraden för fiberbaserade förpackningar till 90 procent till 2030.

– Vi är övertygade om att fiberbaserade förpackningar är framtiden och ser fram emot att bidra till alliansen och nå globala, praktiska lösningar som är vettiga för hela värdekedjan, kunderna och vår planet, Caroline Locre, projektledare.

Susnne Haase, programchef för 4evergreen-alliansen, välkomnar Blue Ocean Closures och se framemot samarbetet.

– Vi är oerhört glada över att välkomna en start-up som Blue Ocean Closures, med dess störande och innovativa idéer. Tillsammans kommer vi att ta enorma steg mot att fullända cirkulariteten hos fiberbaserade förpackningar.

Fakta om 4evergreen

4evergreen är en branschöverskridande allians med över 100 medlemmar som representerar hela livscykeln för fiberbaserade förpackningar – från skogar till designers, producenter, varumärkesägare och återvinningsföretag.

Tillsammans delar de expertis för att utveckla verktyg och riktlinjer för en ännu mer hållbar sektor.

Deras mål är att nå en återvinningsgrad på 90 procent för fiberbaserade förpackningar år 2030.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082