23948sdkhjf

Fiberflaskan ett alternativ till plastflaskor

PA Consulting har tillsammans med PulPac lanserat Bottle Collective som skapar en fiberflaska som är ett hållbart alternativ till engångsplastflaskor.

PA Consulting är ett konsultföretag med fokus på innovation och transformation. Tillsammans med PulPack, det svenska FoU- och IP-företaget bakom den egenutvecklade tillverkningsprocessen av Dry Molded Fiber, har de lanserat Bottle Collective. Målet med The Collective är att skapa en fiberflaska som ett alternativ för att hjälpa till att minimera användningen av engångsplastflaskor inom livsmedels-, dryckes- och dagligvaruindustri.

The Bottle Collective har tagit på sig att industrialisera en återvinningsbar, höghastighets- och lågkostnadsprocess för torrformad fiberflaska. Tekniken anses vara ett lönsamt alternativ till engångs- och råvaruplastflaskor och kan användas för flertal produkter.

Via Pa Consultings team för maskinteknik, design, automation och materialkunskap har de tillsammans med PulPac redan utvecklat de första fungerande prototyperna.

– Vi är glada över att tillkännage Bottle Collective. Tillsammans med ledande globala konsumentvarumärkespartners kan vi snabba på utvecklingen av världens första Dry Molded Fiber-flaska. Detta kommer att få ut det mesta av våra förnybara resurser samtidigt som det ger betydande positiva effekter för att minska dagens plastföroreningar för engångsbruk, säger Tony Perrotta, PulPac Partnership Lead på PA Consulting, i nyheten.

Sanna Fager, Chief Commercial Officer på PulPac, är även hon glad över det nya fiberflaskalternativet.

– Vi är stolta över att dela några av våra patentskyddade framsteg med PA Consulting, som kombinerar Dry Molded Fibers formningsmångsidighet, breda barriärtillämpbarhet och höga produktionseffektivitet. Med stöd av starka partnerskap över hela värdekedjan kan vi tillföra konkurrenskraftiga enhetskostnader i fiberflaskutrymmet, vilket möjliggör övergången från dagens engångsplast.

Om Dry Moulded Fiber

Dry Moulded Fiber använder förnybara massa- och cellulosaresurser för att producera lågkostnadsfiberbaserade förpackningar med hög prestanda.

Den patenterade tillverkningsprocessen använder mindre CO2 än plast och konventionella våtformningsalternativ.

Det behövs knappt användas något vatten vid tillverkning för att skapa en mycket mångsidig behållarform för konsumentföretag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078