23948sdkhjf

Pack Point Nordic: Programmet är klart!

Den 25 maj är det dags för sjunde upplagan av Pack Point Nordic, den nordiska mötesplatsen för alla intressenter inom förpackningsområdet.

Konferensen äger liksom förra året rum på 7A Posthuset i Stockholm.

- Aldrig tidigare har förpackningen varit viktigare för varumärkesprofilering och framgång på marknaden. Kraven har heller aldrig varit större på hållbar design, menar Per-Stefan Gersbro, projektledare för konferensen.

- Att navigera rätt i det komplexa förpackningslandskapet, kräver svar på många frågor. Hur kan valet av förpackning bidra till minskat klimatavtrycket och ökad återvinning? När och var är det smart med återanvändbara förpackningar? På vilket sätt kommer ny lagstiftning att påverka din verksamhet? Dessa frågetecken hoppas vi kunna räta ut på Pack Point Nordic, fortsätter Per-Stefan.

Diskussionen kommer att täcka ett brett spektrum av frågor, som hållbar design, återvinningens roll och hur design för cirkularitet kan bidra till att nå målen, potentialen för flergångsförpackningar samt hur nya regelverk och lagar påverkar industrin.

Bland de arton gästerna på scen märks föredragshållare från Arta Plast, Berry bpi, Envisage, FTI, H&M, Kamupak, Mc Donalds, Modulpac, Naturvårdsverket, Nestlé, Orkla Foods, Panter, Pond Design, PulPac, Schur, Svensk Dagligvaruhandel, Systembolaget och Walki Group. Följande partners är klara Arta Plast, FTI, Walki, Ecol Studios, Empack, Modulpac, Norner AS och Schur.

- Det är när vi möts som komplexa branschfrågor kan tacklas och inspirera till lösningar, säger Per-Stefan Gersbro och fortsätter:

- Pack Point Nordic är en unik konferens där samtalet och diskussionen är i centrum och där ppt-presentationer bara undantagsvis förekommer. Vill du få insikt i branschens viktiga vägval av ledande aktörer och experter och framgångsrika exempel på lösningar för konsument, miljö och ekonomi? Ja då ska du helt enkelt anmäla dig till Pack Point Nordic, avslutar han.

Mer information finner du på www.packpointnordic.se där du också kan anmäla dig.

Se mer om eventet

Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Innovativa och hållbara lösningar i montern
Livsmedelsfilm redo att återvinnas
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Snabbt skifte från plast kan ge ökad materialförbrukning! Hallå där, Annica Eldh!
Nu är maskinen igång
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.078