23948sdkhjf

Återanvändbara koppar i ropet

En ny lag som träder i kraft i januari 2024 innebär att engångsförpackningar innehållande plast ska minska med 50 procent till 2026. I en del inför lagkravet ska nu Pressbyrån testa återanvändbara koppar.

Den nya lagen som träder i kraft i januari 2024 innebär att alla restauranger och caféer som säljer fler än 150 enheter, såsom kaffe, te eller mat, i engångsförpackning per dag ska kunna erbjuda en återanvändbar förpackning som alternativ.

I och med den nya lagändringen tar Reitan Convenience tillsammans med Stora Enso och techbolaget &Repeat ännu ett steg mot ökad hållbarhet i convenience-branschen. I ett gemensamt pilotprojekt ska återanvändbara koppar testas på Pressbyrån under våren. Projektet ska genomföras i 20 Pressbyrån-butiker i Helsingborg, Lund, Landskrona och Malmö under perioden april till juni senare i år.

– Projektet ska få oss att förstå hur vi bäst kan erbjuda funktionella återanvändbara koppar till våra kunder från januari nästa år. Vi ser fram emot att genomföra projektet tillsammans med våra samarbetspartner, och ser det som ett steg på vägen i vår ambition att leda convenience in i framtiden, säger Rasmus Milton, affärsutvecklare på Reitan Convenience (RCS) i Sverige, i pressmeddelandet.

Ambitionen är att pilotprojektet ska bidra till att driva en beteendeförändring mot ökat återbruk och minskad användning av engångsprodukter. Den återanvändbara koppen ska ingå i ett rotationssystem och föras tillbaka till butikerna.

– Vi och våra franchisetagare vill göra vårt absolut bästa för att testa nya vägar och uppmuntra våra kunder att göra hållbara val. Att erbjuda återanvändbara alternativ för människor som befinner sig i rörelse mellan olika platser ser vi som en viktig och naturlig del av detta, säger Linnéa Borgström, HR- och hållbarhetsdirektör för RCS.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078