23948sdkhjf

1 miljon ton cirkulär plast till 2030

Vid en mottagning i samband med World Economic Forums årsmöte i Davos tillkännagav Sabic ett nytt mål, inom ramen för sin materialportfölj Trucircle.

Målet är att år 2030 ha en tillverkningskapacitet om 1 miljon ton cirkulärt material. 

Kemijätten håller för närvarande på att uppföra sin första kommersiella återvinningsenhet i Geleen, Nederländerna. När denna står klar kommer det uppsatta målet bli möjligt att uppnå. Kommersiell leverans av de första återvunna polymererna från denna enhet förväntas redan nu i år, 2023.

Vid mottagningen avslöjade Sabic även att megaföretaget diskuterar ytterligare en kommersiell avancerad återvinningsinvestering i världsskala. Denna anläggning skulle potentiellt ha en kapacitet på omkring 200 000 ton cirkulärt material per år.

Företaget nämnde också att det tittar på andra projekt, till exempel en småskalig avancerad återvinningsanläggning i Saudiarabien.

- Vårt mål på en miljon ton Trucircle-lösningar till 2030 avser att hjälpa till att inleda den nya cirkulära ekonomin, sa Abdulrahman Al-Fageeh, vd för Sabic, under mottagningen.

Sabics certifierade cirkulära och certifierade förnybara produkter är verifierade och autentiserade i en massbalanseringsmetod under ISCC+ systemet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078