23948sdkhjf

Proseal firar 25 år av framgångar

Förpackningsmaskintillverkaren Proseal specialiserad på trågförseglare firar 25 år i år. I denna artikel blickar vi tillbaka på företagets framgångsrika utveckling, från första sålda maskinen 1998 till dagens position som världsomspännande leverantör av kompletta packlinjelösningar.

Idag har Proseal nästan 600 anställda i världen och utöver sin nästan 250 000 kvm stora produktionssajt med huvudkontor i Adlington, Storbritannien, finns tillverkningsenheter i USA och Australien och ett världsomspännande nätverk av distributörer. 2019 blev företaget en del av JBT Corporation.

Grundat av Steve Malone och Robbie Hargreaves i en liten enhet i Bollington, lanserade Proseal sin första trågförseglare, PR30, nu känd som GTR, i maj 1998. Detta var början på en serie banbrytande trågförseglingslösningar som revolutionerade toppförsegling av tråg inom en mängd olika segment, inklusive färdigmat, kött och fågel, husdjursfoder, växtbaserat protein och framför allt av ömtåliga frukt & grönsaker. Faktum är att företaget uppskattar att så mycket som 95 procent av toppförseglade tråg i detta segment i Storbritannien är förseglade på Proseal-maskiner.

Under de senaste 25 åren har Proseal utvecklat ett omfattande sortiment av produkter för att möta alla typer av kund- och marknadskrav, diversifierat sitt utbud till kompletterande utrustning inklusive transportörer och kartongförpackare, och introducerat en mängd tekniska innovationer, såsom dess unika E- tätnings- och Pro-Motion-teknologier, tillsammans med ett antal patenterade utvecklingar.

Hittills har företaget tillverkat 6 000 maskiner för nästan 3 000 kunder världen över. Vid sidan av sin tekniska expertis har en viktig orsak till Proseals framgång varit engagemanget för service till kunder. Företagets förmåga att leverera skräddarsydda lösningar för att möta varje kunds individuella krav har stöttats av dess omfattande supporttjänster, med ingenjörer till hands 365 dagar om året, 24 timmar om dygnet, för att ge ett snabbt svar närhelst det behövs för att undvika onödiga driftstopp och säkerställa att packningslinjerna kan fortsätta att fungera med maximal effektivitet.

På senare tid har detta lett till införandet av företagets innovativa förebyggande underhållsprogram, Procare. Proseal har också levererat nästan 200 000 reservdelar och gjort över 50 000 servicebesök.

Företaget har varit snabb på att anpassa sig till förändrade marknadstrender. Till exempel innebär den framtidssäkra konstruktionen av trågförseglare att maskinerna lätt kan anpassas för att hantera tråg i olika format och material, i synnerhet bytet från plast till kartong och fiberalternativ, vilket gör att Proseal ligger i framkant inom hållbarhetssatsningar.

Andra innovationer inkluderar lanseringen av Proseal Test Kitchen. Detta ger kunderna tillgång till ett brett utbud av testmaskiner, vilket gör att de kan utföra hållbarhetstest och tätningsintegritetstester för att underlätta produktlanseringar utan att behöva investera i eget material och utrustning. Sedan starten 2018 har The Test Kitchen varit värd för över 3 000 kundtest.

– Ett stort grattis till hela Proseal-teamet för att ha nått denna 25-åriga milstolpe, säger David Wright på Kershaws Frozen Foods.

– Kershaws Frozen Foods är Proseals äldsta kund och det första företaget som investerade i Proseal PR30, redan 1998. Två och ett halvt decennier senare är vårt partnerskap fortfarande starkt. Proseal fortsätter att leverera samma kvalitet och effektivitet till vår produktion och förpackningsverksamhet som den har gjort sedan dag ett.

David Wright, benämnd Proseals "Number 1 Customer", säger att det har varit en ära att bevittna Proseals tillväxt under åren och investera i företagets marknadsledande utrustning.

Proseal har som företag också uppmärksammats genom åren med ett antal utmärkelser. Bland andra det prestigefyllda ”Queen's Award for Enterprise 2018” och förra året, ”AgTech Breakthrough Awards for Food Tech Equipment of the Year”, som vanns i konkurrens bland mer än 1 600 nominerade från hela den globala jordbruks- och livsmedelsteknikindustrin med introduktionen av produktfamiljen för kartongpackare.

– En av huvudorsakerna bakom Proseals framgång har varit dess beslutsamhet att förbli trogen värderingarna av teknisk expertis och servicenivå som var grunden på vilken verksamheten först etablerades, säger Jon Garner, VD för JBT Packaging Group.

– 25-årsjubileet är ett bevis på företagets oöverträffade expertis och innovativa talanger inom branschen. Vi gratulerar alla medlemmar i teamet till deras unika bidrag för att hjälpa oss att nå denna milstolpe. Vi kommer att fortsätta att driva verksamheten mot nya framgångar och tillväxt, och arbeta i partnerskap med våra kunder i utvecklingen av högkvalitativ förpackningsutrustning för att möta de förändrade behoven på de många olika marknader och länder vi betjänar, avslutar han.

Proseal kommer att uppmärksamma årsdagen med Öppet Hus på sitt huvudkontor i Storbritannien i sommar för både kunder och teammedlemmar, även tidigare sådana.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094