23948sdkhjf

nord emballage går i graven

Namnet på Sveriges äldsta branschtidskrift begravs. nord emballage namnändrar till Packnews, för att bli en och samma identitet som såväl tidning som nyhetssajt. Förändringen sker i samband med att tidningen nord emballage nu byter ägare och blir en del av AGI Media i Malmö.

Chefredaktör Bo Wallteg, tidigare ägare till nord emballage, följer med i köpet och blir anställd i det nya förlaget. Där arbetar sedan tidigare också hans son Christian som i många år gjorde lay-outen på tidningen. Christian går i pappas fotspår och är en av de nya delägarna i AGI Media.

I och med affären försvinner AGI:s tidigare nyhetssajt inom förpackningar Packnorth.se, en kvarleva sedan AGI köpte den danska tidningen Pack&Plast, vilken senare lades ner och fortsatte leva som nyhetssajt under namnet Packsweden.se, senare namnändrat till nu nerlagda Packnorth.se. Hänger ni med?

Summan av kardemumman är att det nu endast finns två reguljärt nyhetsrapporterande organ om förpackningar i Sverige; Packmarknaden – sedan 1978 och Packnews – sedan 2015, då Packnyheter (nord emballage) bytte namn till Packnews. Den riktige kalenderbitaren vet dock säkert att Packnews är äldre än så.

Packnews etablerades i Norge i början på 00-talet och lanserades kort därpå också i Sverige 2004, under ledning av undertecknad. Sajten försvann sedan från radarn i Sverige i samband med att Packmarknaden 2007 fick en ny Chefredaktör. 

Packnews drar ner utgivningen 2023 till fyra utgåvor per år. Packmarknaden utkommer med sex utgåvor per år, precis som tidigare. I våra grannländer finns förpackningspress i form av tidningarna Pakkaus i Finland och InPak i Danmark. I Norge lever Packnews kvar som nyhetssajt med ny entreprenör, efter att den norske Emballasjeforeningen som hitills ansvarat för innehållet har lämnat samarbetet med Packnews. 

Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Grillkorv i mindre förpackning
Wrap för mat- och multipaket
Okänd 3D-konstnär ligger bakom förpackningen
Interpack – kvinnor får egen dag
Vill ha skatt på engångsartiklar! Hallå där, Clara Lidberg!
Kronfågel lanserar ny filéförpackning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.206