23948sdkhjf

Kan skålen pantas? Appsolut!

Allt fler hoppar på pantningsvågen på engångsartiklar. Serveringsställen runt om i landet erbjuder i allt högre utsträckning pant på sina engångsförpackningar.

Senast i raden att anamma fenomenet är Picadeli vars salladsskålar nu bli pantbara i Bowers app. Med appen skannas skålen när den sorteras för återvinning och fyller på användarens kreditkonto.

– Vi sålde 20 miljoner salladsskålar i Sverige förra året. Ju fler av dessa som hamnar på återvinningen desto mer bidrar vi till den cirkulära omställningen, säger Kristoffer Sunér, Food & Quality-ansvarig på Picadeli.

Picadeli har tidigare bland annat bytt till plastfria lock på sina skålar och fasat ut engångsburkarna för dressing.

– Som en av de största aktörerna på den svenska snabbmatsmarknaden har vi ett ansvar. Vi arbetar sedan många år med ett genuint hållbarhetsengagemang, med målet att fortsätta reducera såväl vårt eget som våra kunders klimatavtryck.

Bower har 340 000 användare, och sedan starten har över 46 miljoner förpackningar pantats via appen. Bland Bowers samarbeten finns till exempel Nivea, Orkla, Coop och Nescafé. Picadeli är den första snabbmatsaktören i Bower som erbjuder pantbara förpackningar.

– Vår bransch måste agera på den skenande klimatkrisen – och vi hoppas att vårt samarbete med Bower ska inspirera fler att haka på! Det ska bli fantastiskt intressant att se hur många förpackningar som pantas under 2023, avslutar Kristoffer Sunér.

Förutom salladsskålarna kommer även Picadelis populära produkter inom färdigpackad food-to-go att bli pantbara.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Grillkorv i mindre förpackning
Wrap för mat- och multipaket
Okänd 3D-konstnär ligger bakom förpackningen
Interpack – kvinnor får egen dag
Vill ha skatt på engångsartiklar! Hallå där, Clara Lidberg!
Kronfågel lanserar ny filéförpackning
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.078