23948sdkhjf

Boxon bland topp fem hos EcoVadis

Förpackningsföretaget Boxon rankas bland topp 5 procent av företag i EcoVadis hållbarhetsranking. Detta innebär att Boxon nu erhåller EcoVadis Guld för sitt gedigna hållbarhetsarbete under 2022.

EcoVadis Guld är den näst högsta nivån av erkännande från EcoVadis, en branschledande leverantör av hållbarhetsutvärderingar för företag.

– Vi använder EcoVadis för att få en oberoende årlig utvärdering av vårt hållbarhetsarbete och för att kunna lära oss av andra företag. Vi har blivit utvärderade av EcoVadis sedan 2019 och vi är mycket stolta över vårt certifikat EcoVadis Guld och att vi ligger bland topp fem procent av de företag som utvärderats. Det visar att vi är på rätt väg och sporrar oss ytterligare i vårt ambitiösa hållbarhetsarbete, säger Ann-Sofie Gunnarsson CSO på Boxon.

EcoVadis utvärderar årligen 100 000 företag från över 200 branscher i 175 länder. EcoVadis mäter kvaliteten på ett företags system för hållbarhetshantering och metoden bygger på internationellt erkända principer för hållbarhetsredovisning. Efter utvärdering tilldelas företaget en totalpoäng som sedan kan resultera i en medalj; brons, silver, guld eller platina.

– Denna utmärkelse är ett erkännande av Boxons hårda arbete och engagemang för att nå våra hållbarhetsmål och är ett verktyg för att aktivt arbeta mot FN:s 17 Sustainable Development Goals. EcoVadis utvärdering ger Boxon en tydlighet vägledning i var hållbarhetsarbetet är starkt och var det finns förbättringsmöjligheter. Våra kunder och samarbetspartners kan känna sig trygga med att vi arbetar målmedvetet med hållbarhet, avslutar Ann-Sofie Gunnarsson.

Läs mer om hållbara förpackningslösningar från Boxon!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Innovativa och hållbara lösningar i montern
Livsmedelsfilm redo att återvinnas
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Snabbt skifte från plast kan ge ökad materialförbrukning! Hallå där, Annica Eldh!
Nu är maskinen igång
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.11