23948sdkhjf

Nordvalls köper tyskt etikettryckeri

Nordvalls Etikett förvärvar tyska Kölle Etiketten GmbH. Det är Nordvalls tredje förvärv sedan år 2020.

Nordvalls Etikett, ett av Sveriges ledande etikettryckerier gör ännu ett utländskt förvärv. Denna gång i Tyskland. Kölle Etiketten GmbH i Esslingen i regionen Stuttgart, producerar självhäftande etiketter och är dessutom specialiserade på flexibla förpackningar som tepåseetiketter med tillhörande taggar.

Fram till förvärvet var det ett familjeägt tryckeri med anor enda från år 1884. Fram till idag har det drivits av samma familj i fyra generationer. I och med affären blir Kölle med 36 anställda ett helägt dotterbolag till Nordvalls.

– Nordvalls har som mål att växa med lönsamhet och Kölle är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo, Bjuv, Nässjö och Bradford. Precis som Nordvalls, var Kölle ett familjeägt företag och arbetar långsiktigt i nära samarbete med sina kunder. Vi ser fram emot samarbetet mellan våra företag och de möjligheter vår nya bredare produktportfölj kan erbjuda, säger Nordvalls vd Patrik Jenemark.

– Vi är glada över att bli en del av Nordvalls med deras entreprenörsdrivna och långsiktiga ägare, Possehl Identification Solutions. Tillsammans med en stark ägare har vi möjlighet att vidareutveckla företaget i Esslingen långsiktigt, vilket är en trygghet för både våra anställda och kunder, säger den tidigare ägaren Philipp Kölle, vd, Kölle Etiketten.

Förvärvet av Kölle ger Nordvalls förutom en förstärkt närvaro på tyska marknaden och stora möjligheter till vidareutveckling av affärerna i Tyskland, en bredare och stärkt produktportfölj. Verksamheten kommer att fortsätta drivas i oförändrad regi med Philipp Kölle som vd.

Nordvalls ingår sedan 2017 i den tyska industrikoncernen Possehl Group i Hansastaden Lübeck. Förvärvet av Kölle Etiketten GmbH är Nordvalls tredje sedan år 2020. Då förvärvades engelska Watermill Press Ltd i Bradford. 2021 köptes svenska LariTryck med produktion i Bjuv och Nässjö. Nordvalls ingår i affärsområdet Possehl Identification Solutions, som även inbegriper flera företag inom Print&Apply, bland anadra etipack, Logopack och Novexx Solutions.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125