23948sdkhjf

Anmälan öppen till FINATs årliga etikett-tävling

Anmälan till FINAT Label Competition och en chans att erhålla en plats i FINATs Hall of Fame har öppn

FINAT, den globala branschorganisationen för etikettproducenter, har i 43 år arrangerat sin årliga etikettt-tävling som gett etikett-tryckerier en möjlighet att marknadsföra och lyfta fram fördelarna och funktionerna med självhäftande etiketter som ett effektivt verktyg för marknadsföring, reklam och varumärkeskommunikation.

– Vi har sett etiketter utvecklas från en enkel informationsbärare till en intelligent lösning som inte bara sömlöst levererar varumärkesbudskap, utan också kan förbättra konsumentens produktupplevelse genom extra, interaktiva funktioner. Vi har också sett en gradvis förändring från konventionellt till digitalt eller hybridtryck. Vad kommer härnäst? säger FINATs Elke Verbaarschot, och fortsätter;

– Det är frågan som jurymedlemmarna ställer sig varje år och varje gång blir de förvånade över att konstatera att etikettrycket fortsätter att utvecklas. Vi förväntar oss inte att det blir annorlunda i år. Alla; små, medelstora och multinationella företag är inbjudna att delta i denna prestigefyllda tävling och visa oss sina mest innovativa koncept och hissnande design, säger Elke.

Om någon funderar på varför man ska delta i tävlingen så har Elke några tips.

– Tänk så här: ”Alla älskar att vinna ett pris”, "Företaget kommer att gynnas om vi vinner", "Vi vill mäta oss mot konkurrenterna – andra tryckerier", "Om vi vinner skulle detta vara ett användbart marknadsföringsverktyg" eller till och med ”Det skulle öka moralen i vårt tryckeri om vi skulle vinna”.

Röster från två rutinerade företag som deltagit flera gånger och även vunnit pris säger så här om varför de tävlar:

– Att vinna ett grupp-pris är något extra speciellt, motiverande för hela laget. Vi uppskattas ännu mer av våra kunder och partners, säger Bahadır Şıvgın, exportchef Çiftsan Label & Packaging, Turkiet

– Vi är glada över att arbeta i ett industrisegment och har kunder som ger oss friheten att producera många vackra och utmanande etiketter. Vår framgång är också vår kunds framgång, säger Dr. Johannes Michael Wareka Group CEO Marzek Etiketten + Packaging GmbH, Österrike.

I år har Grupp E: Digital införlivats i Grupp och B: Tryckprocesser. I samma grupp har ytterligare en kategori lagts till ”Hybrid Printing”. För komplett information och registrering! 

Se förra årets prisutdelning på FINAT European Label Forum 2022 i Baveno i Italien.

Senast den 16 februari 2023 vill FINAT har er anmälan med möjlighet till kompletterande information till den 23 februari.

Kort om FINAT

FINAT grundades i Paris 1958 och har idag sitt huvudkontor i Haag, Nederländerna. Det är den världsomspännande sammanslutningen för tillverkare av självhäftande etiketter och relaterade produkter och tjänster. FINAT har mer än 550 medlemmar i över 50 länder runt om i världen. I Sverige är den grafiska branschens organisation, grafiska företagen, medlem i FINAT.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094