23948sdkhjf

Han är ny VD för Coveris

Coveris omformar ledningsgruppen för nästa strategiska fas. Christian Kolarik tar över VD-posten på Coveris i början av 2023. Hans föregångare, Jakob A. Mosser, kommer samtidigt att överta rollen som verkställande ordförande.

Under 2022 slutförde Coveris framgångsrikt sin strategiska omställningsfas, ett år före utsatt tid. Då såldes divisionerna Rigid och Americas 2018 och under ledning av VD Jakob A. Mosser förvandlades Coveris framgångsrikt till en av Europas ledande leverantörer inom pappers- och plastförpackningar.

Under Jakob A. Mosser har Coveris blivit ett företag med ett strukturerat marknadsfokus, en stark framtidsriktad hållbarhetsvision och stark likviditet för att finansiera organisk och icke-organisk tillväxt. Idag är Coveris erkänt ett av de mest avancerade förpackningsföretagen i regionen.

Coveris aktieägare blickar nu framåt och överväger behoven i nästa strategiska fas, och har beslutat att nominera Jakob A. Mosser till rollen som verkställande styrelseordförande och att utse Christian Kolarik till ny VD (Chief Executive Officer).

– Christian Kolarik, som jag har känt och samarbetat med i många år, är en sann branschexpert. Sedan han började på Coveris 2018 har han varit avgörande för företagets framgångsrika transformation. Han är den idealiska personen att ta över och leda Coveris, fortsätta vår internationella expansion och framför allt föra vidare vår hållbarhetsstrategi, säger Jakob A. Mosser, Executive Chairman Coveris.

– Jag ser fram emot ett nära samarbete med honom och teamet även i min nya roll.

Christian Kolarik började sin karriär inom den globala förpackningsindustrin för mer än 20 år sedan. Med en magisterexamen i maskinteknik tog han på sig sin första chefsroll som VD för Mondi-fabriken i Korneuburg, Österrike.

Kolarik tog sedan rollen som VD för Mondi Consumer Flexibles och sedan COO (Chief Operating Officer) för Schur Flexibles Group, under vilken tid han redan arbetade med många av Coveris nuvarande chefer. Sedan 2018 har han tjänstgjort som VD för Flexibles Business Unit (flexibla förpackningsmaterial) och sedan 2022 även som COO på Coveris, vilket ger betydande input till utvecklingen och implementeringen av Coveris omställning.

– Vi är idealiskt positionerade för att fortsätta vår framgångsrika utveckling och för att ytterligare höja vår profil. Vårt starka engagemang för hållbarhet med vår No Waste-vision och vår nyligen etablerade affärsenhet för återvinning, hjälper inte bara att konsekvent undvika produkt-, förpacknings- och produktionsavfall, utan är också drivkraften bakom vårt forsknings- och utvecklingsarbete. I kombination med vår toppmoderna teknologi, våra investeringar och vår ambition att expandera, siktar vi på att fortsätta växa hållbart - inom både pappersförpackningar och plastsektorn, säger Christian Kolarik, VD för Coveris Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078