23948sdkhjf

Bygger ny fabrik för 200 miljoner

DS Smith fortsätter satsa stort på sina produktionsanläggningar i Norden. Näst på tur står arkningsverksamheten. En helt ny arkanläggning som ska ersätta två tidigare ska byggas på industriområdet Bredasten i Värnamo.

Investeringen görs i affärsområdet Packaging Service som idag har två fabriker, en i Värnamo och en Mariestad. Båda stängs och verksamheten centreras till en helt ny modern fabriksanläggning på 17 500 m2 i Värnamo. I Mariestad berörs 18 anställda av nedläggningen. Samtliga erbjuds anställning i Värnamo på den nya anläggningen.

Packaging Service är DS Smiths grossistverksamhet som servar kunder och återförsäljare med såväl förpackningar av standardmått som skräddarsydda tryckta eller otryckta förpackningar. Det är främst en verksamhet för kunder som har behov av kortare serier och inte kvalificerar sig för de stora volymer som DS Smith tillverkar i sina wellpappfabriker.

Inom Packaging Service erbjuds förutom egna wellpappförpackningar ett komplett utbud av förpackningsmaterial och verksamheten är central för lagerhållning av förpackningar inom DS Smith Sverige.

Med den nya fabriken uppnås enligt DS Smith synergieffekter ur framför allt aspekter som logistik och kapacitetsutnyttjande av maskinparken. Den nya fabriken ska uppföras med senaste teknik med fullt fokus på hållbarhet och så låg energiförbrukning som möjligt, bland annat med en egen solcellsanläggning. Energiförbrukningen sänks med minst 25 procent jämfört med dagens arkanläggningar, enligt DS Smith.

När allt är på plats kommer omkring 60 medarbetare att vara sysselsatta i den nya fabriken med förhoppning om fortsatt tillväxt och personalbehov. Den nya fabriken ska stå klar vid årets slut och investeringen är beräknad till totalt 200 miljoner kronor.

Sedan tidigare har vi rapporterat om nyinvesteringar i maskinparken på befintliga wellpappanläggningar. Senaste nytt därifrån är en investeringar på 120 miljoner kronor i wellpappfabrken i Mariestad för en ökad lagerkapacitet och en pallfri produktion. Dessutom installeras en trepunktslimmare från Mitsubishi inom kort i fabriken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078