23948sdkhjf

PulPac utvidgar sitt licensnätverk till Nordamerika

PulPac har tecknat avtal om licenstillverkning med SustainaPac som ska börja tillverka förpackningar och engångsartiklar av fiber för den nordamerikanska snabbmatsmarknaden.

USA-baserade SustainaPac LLC ansluter sig till PulPacs växande nätverk av licenstagare. Genom att använda PulPac:s unika och patenterade teknologi för torrformning ska SustainaPac lansera förpackningar och engångsartiklar för den växande hållbara QSR-marknaden i Nordamerika. (Quick Service Restaurant).

Förpackningsindustrin arbetar för att balansera miljöhänsyn med affärsresultat. Dry Molded Fiber-teknologin, uppfunnen, utvecklad och ägd av PulPac licensieras ut till partners som vill möjliggöra alternativ till engångsprodukter av plast, med hållbara fiberbaserade alternativ i kommersiell skala och på det viset sätta en ny standard för hållbara förpackningar.

Den ekonomiska torrfiberformningstekniken gör det möjligt för fiberprodukter som produceras i Nordamerika att vara rimligt konkurrenskraftiga på kostnadsbasis med liknande plastprodukter, hävdar PulPac.

SustainaPac har för avsikt att bygga en serie produktionsanläggningar för torrformad fiber över hela USA för att tillverka mugg- och bägarlock, bägare, skålar, tråg och andra liknande produkter. I Florida, närmare bestämt Jacksonville, byggs den första fabriken med en hög andel fibertillverkade mugglock för varma och kalla drycker.

Les Schaevitz, SustainaPacs VD säger;

– Nordamerikanska QSR:er, snabbmatsrestauranger, formligen skriker efter ekonomiska, inhemskt producerade, komposterbara fiberprodukter för att ersätta sina engångsprodukter av plast där så är möjligt, och SustainaPac med PulPac fiberformningsteknik kommer att möta denna efterfrågan.

Sanna Fager, PulPac Chief Commercial Officer säger;

– Tid blir alltmer den viktigaste faktorn för att hantera miljöutmaningar. Nu är det dags för handling. Tillsammans med konverterare som SustainaPac kan vi påskynda skiftet mot hållbara fiberbaserade förpackningar och bort från engångsplastprodukter. Nästa generationer förtjänar nya generationer av förpackningar där hållbarhet bara är givet.

PulPac talar på årets Pack Point Nordic den 25 maj i Stockholm. Försäkra dig om en plats på årets viktigaste förpackningskonferens. Klicka HÄR!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08