23948sdkhjf

Torkel Bergengren byter jobb

I februari kommer Torkel Bergengren, Arlas förpackningschef att börja jobba för Modulpac AB i småländska Ljungby.

– Modulpac är väldigt glada för detta och ser stor potential i att få med Torkel i båten, då han har extremt mycket kunskap om förpackningar, framför allt inom kartongförpackningar. Inledningsvis kommer det bli mycket fokus på mjölkkapsylen, vår nya Flixcap, säger Marie Rosholm Englund, Försäljningschef på Modulpac.

Modulpac har för första gången utvecklat en kapsyl för mejerimarknaden, med anledning av de nya reglerna om fastsittande kapysler/korkar på dryckesförpackningar från och med 1 juli 2024. (Läs mer om Modulpacs kapsyler i vår mässrapport – Packmarknaden nr 5 2022.)
– Vår mjölkkapsyl skiljer sig lite från övriga utvecklingar på marknaden, exempelvis kräver den i princip inga justeringar i utrustningen i befintliga maskiner eller i förpackningarna hos mejerierna, säger Marie.

– Dessutom ligger den prismässigt bra till då vi gjort mycket för att effektivisera produktionen. Slutanvändaren behöver inte skruva och trycka utan den fungerar i princip som en vanlig fliptop där man flixar upp locket, man orienterar öppningen en gång och sedan behåller den orienteringen tills du själv väljer att justera. Återförslutning sker med enkelt med ett lätt tryck.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
FTI avvecklas: Nytt bolag ska möta framtidens krav på producentansvar
Till kedjorna: Sälj mer förpackningsfritt
Rottneros kvartalsrapport "Turbinhaveri minskade resultatet"
nord emballage går i graven
Delad förstaplats i "Better with less"
Dagab byter till returpallar - blir SRS största kund
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.094