23948sdkhjf

Torkel Bergengren byter jobb

I februari kommer Torkel Bergengren, Arlas förpackningschef att börja jobba för Modulpac AB i småländska Ljungby.

– Modulpac är väldigt glada för detta och ser stor potential i att få med Torkel i båten, då han har extremt mycket kunskap om förpackningar, framför allt inom kartongförpackningar. Inledningsvis kommer det bli mycket fokus på mjölkkapsylen, vår nya Flixcap, säger Marie Rosholm Englund, Försäljningschef på Modulpac.

Modulpac har för första gången utvecklat en kapsyl för mejerimarknaden, med anledning av de nya reglerna om fastsittande kapysler/korkar på dryckesförpackningar från och med 1 juli 2024. (Läs mer om Modulpacs kapsyler i vår mässrapport – Packmarknaden nr 5 2022.)
– Vår mjölkkapsyl skiljer sig lite från övriga utvecklingar på marknaden, exempelvis kräver den i princip inga justeringar i utrustningen i befintliga maskiner eller i förpackningarna hos mejerierna, säger Marie.

– Dessutom ligger den prismässigt bra till då vi gjort mycket för att effektivisera produktionen. Slutanvändaren behöver inte skruva och trycka utan den fungerar i princip som en vanlig fliptop där man flixar upp locket, man orienterar öppningen en gång och sedan behåller den orienteringen tills du själv väljer att justera. Återförslutning sker med enkelt med ett lätt tryck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047