23948sdkhjf

Snabbt byte på VD-posten

Clas-Göran Vigstrand är tillbaka som VD för Nordic Carton och Niclas Björkholtz som tillträdde som hans efterträdare så sent som i våras har slutat.

Nordic Carton med tryck- och konvertering i Malmö är en av Sveriges mindre kartongkonverterare, men med ett långt track record och erkända för sin höga produktkvalitet. I våras rekryterades den nye VD:n Niclas Björkholtz till företaget. Niclas kom från AFRY där han ansvarade för konsultverksamheten inom förpackningar. På Scanpack i höstas ställde Nordic Carton ut under ledning av sin nya VD.

– Niclas Björkholtz har beslutat sig för att utveckla andra intressen och annan verksamhet. Niclas har som VD drivit Nordic Carton framgångsrikt det senaste året, och fortsatt skapat tillväxt i företaget, säger ordförande Per Lundeen i en kommentar.

– Vi tackar Niclas för de insatser han gjort under sin tid på företaget, och önskar honom lycka till med sitt fortsatta värv, samtidigt som vi ser fram emot att få utveckla företaget vidare tillsammans med Claes-Göran.

Clas-Göran Vigstrand, med ett långt förflutet inom kartongbranschen, förberedde sig på pension men de planerna har för stunden fått skrinläggas. Han är från och med den 3 januari återinsatt, nu som tf VD för Nordic Carton.

– Claes-Göran Vigstrand drev Nordic Carton som VD mycket framgångsrikt under några år. Då skapades en rejäl tillväxt i kombination med en ökande lönsamhet i företaget. Claes-Göran har en mycket lång erfarenhet från förpackningsbranschen och kartongtillverkning i synnerhet, där han bland annat har haft många olika roller som platschef eller dotterbolags VD i ÅR Packaging och Schurpac Sweden. Närmast kommer han från egen konsultverksamhet, säger Per Lundeen.

Clas-Göran Vigstrand trivs med att vara tillbaka.

– Det sker stora förändringar hos varumärkesägare som ställer krav på hållbara förpackningar. Det skall bli fantastiskt att igen få ansvaret för Nordic Carton som tillverkar förpackningar av de mest hållbara materialen, kartong och papper från svensk skog, säger Clas-Göran Vigstrand.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095