23948sdkhjf

Nextloop får viktig förstärkning

TotalEnergies går med i Nextloop för att skynda på utvecklingen av återvunna polymerer som håller livsmedelskvalitet.

TotalEnergies har gått med i Nextloop, ett initiativ som samlar 47 företag från plastvärdekedjan och syftar till att skapa livsmedelsklassad återvunnen polymer från avancerad mekanisk återvinning. Med start i oktober 2020 av Nextek Ltd, samlar det prisbelönade projektet Nextloop idag några av Europas ledande företag som alla strävar mot en metod för att få fram högkvalitativ återvunnen polypropen, lämplig för livsmedelsklassade applikationer, tillverkad av förpackningsmaterial från konsumentledet.

TotalEnergies har genom förvärvet av det franska återvinningsföretaget Synova 2019 tagit en aktiv roll för att utveckla mekaniskt återvunnen PP till bilindustrin. Man breddar nu sitt åtagande och vill stödja en cirkulär ekonomi för plast i allmänhet för att möta den växande efterfrågan från kunder på återvunna polymerer av hög kvalitet.

TotalEnergies kommer att utnyttja sitt partnerskap för att påskynda utvärderingen av avancerade mekaniska återvinningsprojekt inriktade på plast för livsmedelskontakt och för att ytterligare utöka sitt nyligen lanserade polymersortiment RE:use, som innehåller mekaniskt återvunna plastmaterial.

– Vi är glada över att vara med och stödja Nextloop-projektet, tillsammans med andra stora industriaktörer, säger Nathalie Brunelle, Senior Vice President Polymers på TotalEnergies.

– Det här initiativet kommer att tillåta oss att gå ett steg längre i att utveckla teknologier för att producera livsmedelsklassat återvunnet material från avancerad mekanisk återvinning och bredda våra alternativ för projekt som bidrar till vår ambition att producera 30 % cirkulära polymerer till 2030.

Professor Edward Kosior, grundare och VD för Nextek Ltd och NEXTLOOPP säger:

– Hela Nextloop-projektet stärks av att TotalEnergies lägger till programmet deras omfattande tekniska kapacitet för att skapa cirkulära lösningar för PP-hartser. De bidrar till den växande mängden expertis när det gäller att kontrollera egenskaperna och formuleringen av deras utbud av både ny och återvunnen PP för en myriad av tillämpningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.076