23948sdkhjf

Stora Enso slutför affären

Stora Enso har slutfört förvärvet av det nederländska De Jong Packaging Group, en av de största producenterna av wellförpackningar i Benelux. Förvärvet tillkännagavs i september 2022 till ett bolagsvärde av cirka 1 020 miljoner euro, villkorat myndighetsgodkännanden.

– Jag är glad att officiellt välkomna De Jong Packaging Group som en del av Stora Enso. Detta förvärv avancerar den strategiska riktningen, påskyndar omsättningstillväxten, och bygger marknadsandelar inom förnybara förpackningslösningar i Europa, säger Annica Bresky, vd och koncernchef på Stora Enso.

Förvärvet stärker avsevärt Stora Ensos position på den europeiska marknaden för wellförpackningar och blir en inkörsport till Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. Förvärvet ökar Stora Enso Packaging Solutions kapacitet för wellförpackningar från cirka 1 200 miljoner kvadratmeter till över 2 000 miljoner kvadratmeter, inklusive De Jongs expansionsprojekt.

De Jong Packaging Groups omsättning för helåret 2022 beräknas till cirka en miljard euro. De Jong Packaging produktportfölj och geografiska läge kompletterar och stärker Stora Ensos erbjudande, framför allt inom förpackningar för färska livsmedel, e-handel och industri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158