23948sdkhjf

Stora Enso slutför affären

Stora Enso har slutfört förvärvet av det nederländska De Jong Packaging Group, en av de största producenterna av wellförpackningar i Benelux. Förvärvet tillkännagavs i september 2022 till ett bolagsvärde av cirka 1 020 miljoner euro, villkorat myndighetsgodkännanden.

– Jag är glad att officiellt välkomna De Jong Packaging Group som en del av Stora Enso. Detta förvärv avancerar den strategiska riktningen, påskyndar omsättningstillväxten, och bygger marknadsandelar inom förnybara förpackningslösningar i Europa, säger Annica Bresky, vd och koncernchef på Stora Enso.

Förvärvet stärker avsevärt Stora Ensos position på den europeiska marknaden för wellförpackningar och blir en inkörsport till Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. Förvärvet ökar Stora Enso Packaging Solutions kapacitet för wellförpackningar från cirka 1 200 miljoner kvadratmeter till över 2 000 miljoner kvadratmeter, inklusive De Jongs expansionsprojekt.

De Jong Packaging Groups omsättning för helåret 2022 beräknas till cirka en miljard euro. De Jong Packaging produktportfölj och geografiska läge kompletterar och stärker Stora Ensos erbjudande, framför allt inom förpackningar för färska livsmedel, e-handel och industri.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Efterfrågan på olika sorters livsmedelsförpackningar till 2031
Lysande helår för Billerud, men utmaningar framöver
Stora Enso säljer anläggning
När kommer fastsatta korkar på mejeriförpackningar?
Trots hinder, industrin vill använda mer bioplast
Växtbaserad glass Årets matbluff
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.109