23948sdkhjf

Affär i branschpressen

Tidningen nord emballage namnändrar till Packnews och byter ägare.

En av Sveriges äldsta facktidskrifter nord emballage namnändrar till Packnews och får från och med den 1 februari i år ny ägare. Det är förlaget AGI Media AB med bland annat tidningen Sign & Print och Packnorth.se som tar över utgivningen av tidningen och nyhetssajten packnews.se. Samtidigt namnändrar Packnorth.se till Packnews.se och blir en och samma nyhetssajt för branschnyheter.

I en kommentar till affären säger Bo Wallteg, nord emballages mångårige Chefredaktör och ägare:
– Våra bägge förlag har haft en nära dialog och ett visst samarbete under flera år. Nu kändes tiden mogen för att effektivisera resurserna och dra full nytta av synergierna mellan grafisk industri och förpackningsindustrin. Det här är ett samgående som både våra läsare och annonsörer kommer att ha glädje av, säger Bo Wallteg.

Förlaget AGI Media AB* delägs av Peter Ollén som i och med Moderaternas framgång i senaste valet sitter i riksdagen för partiet. Ny operativ chef för verksamheten är Daniel Wahlgren.

– Det ska bli otroligt kul att få jobba med förpackningsnyheter på ett bredare plan. Att värva Bo Wallteg till organisationen med den kompetens och kunskap han besitter känns oerhört värdefullt och tillsammans i denna gemensamma satsning med vår plattform, nya sajter och funktioner och den succéartade tävlingen Packnorth Award, så kommer det bli mycket spännande att följa utvecklingen framöver, säger Daniel Wahlgren.

Fotnot: AGI Publishing House AB, ägt av Peter Ollén, startade från och med nyår det nya bolaget AGI Media AB tillsammans med fyra medarbetare; Daniel Wahlgren, Claes Nordström, Anja Degerholm och Christian Wallteg. De är delägare och säkrar den dagliga driften i AGI Media AB i Peter Olléns frånvaro, som dock kvarstår som VD i det nya bolaget. Samtliga övriga medarbetare anställs också av AGI Media AB och verksamheten fortsätter som tidigare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094