23948sdkhjf

Nytt förvärv av Tingstad Group

Tingstad Group som nyligen förvärvade OptiPack i Sunne gör nu på kort tid ett andra förvärv i samma förpackningssegment.

Converflex AB i Örnsköldsvik, ett av Skandinaviens ledande företag inom flexotryckta förpackningar med papper som bas, blir en del av Tingstad Group. Affären genomfördes med övertagande från och med den 2 januari i år.

Converflex VD kommenterar affären på företagets hemsida:

– Converflex är ett företag som producerar pappersbaserade förpackningar för livsmedel och industri, och som har positionerat sig som ett av de företag som kommer finnas i främsta linjen när omsvängningen fortgår mot att ersätta en mängd plastförpackningar till motsvarande i papper, vi ser mycket optimistiskt och stora fördelar med att samarbeta med de företag som ingår i Tingstad Group kring dessa viktiga och mycket spännande frågor, vi ser mycket fram emot att börja vår resa tillsammans, säger Lars Norén, VD Converflex AB.

– Med en kapitalstark och investeringsvillig ägare är jag övertygad om att vi har de bästa förutsättningarna att fortsatt leverera produkter till de kunder som fortsatt önskar utveckla sina sortiment i den riktning som innebär minskad användning av plast i alla dess former, fortsätter Lars som stannar kvar som VD för Converflex.

Paul Jigberg, Tingstad Group, kommenterar affären:

– Tingstad Group vill också medverka till att kompetens och verksamheten finns kvar Västernorrland. Det är viktigt att ta tillvara den yrkesskicklighet som är så viktig för att kunna framtidssäkrade lösningar på de utmaningar våra kunder och marknaden har framför sig, säger Paul Jigberg.

Bakgrund

Converflex

Företaget grundades 1985 och omsatte 2022 cirka 120 miljoner kronor med ett 30-tal medarbetare. Converflex tillverkar flexotryckta förpackningar med papper som bas med inriktning på risomslag för pappersindustrin och flexibla förpackningar inom livsmedelsbranschen.

Produktionsanläggningen ligger i Arnäsvall utanför Örnsköldsvik och lokalerna är skräddarsydda för verksamheten med en produktionskapacitet på cirka 7 000 ton per år. Avståndet till E 4:an är bara 200 meter och även närheten till en lastterminal för Botnibanan ger stora fördelar ur transport- och logistikhänseende.

Tingstad Group

Koncernen består av AB Tingstad Papper med verksamhet i Sverige Norge och Finland, Norbag som tillverkar bärkassar och papperspåsar i Töcksfors och Bengtsfors, Jonsac som tillverkar industrisäckar i Otterbäcken och OptiPack förpackningar och förpackningstryck i Sunne. Totalt omsätter gruppen 3,7 mdr och sysselsätter 650 medarbetare. Detta före förvärvet av Converflex.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078