23948sdkhjf

Förpackningsexpert invald i IVA

Annika Olsson, professor i förpackningslogistik och LTH:s rektor är en av 39 nya ledamöter som i december valdes in i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, (IVA). Annika väljs in som representant i avdelningen Utbildning och forskning.

IVA väljer in nya ledamöter en gång per år. 2022 valdes 39 framstående forskare och experter vid företag och offentlig sektor in som nya ledamöter. De nya svenska och internationella ledamöterna ska stärka och bredda IVAs kompetens i viktiga framtidsfrågor inom såväl tekniska som ekonomiska vetenskaper och verka för näringslivets utveckling.

– Våra nya ledamöters samlade erfarenheter och kompetenser kommer bli en fantastisk tillgång för IVA. Särskilt digitalisering och hållbar utveckling stärks – det är viktiga kompetensområden för att vi ska kunna hantera framtida utmaningar, säger Tuula Teeri, vd IVA.

IVA är ett expertorgan fristående från enskilda intressen, ideologier och partipolitik och har idag 1300 svenska och utländska ledamöter. De cirka 1000 svenska ledamöterna är indelade i tolv avdelningar. Dessa bevakar och påverkar viktiga frågor inom sitt område, bland annat genom att arrangera seminarier kring aktuella frågeställningar. Ledamöterna är också aktiva i akademiens programråd och projekt och deltar i arbetet med Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens remissvar inom sina specialistområden.

H.M. Konungen är Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien högste beskyddare och deltar aktivt i akademiens verksamhet. Akademins tolv avdelningar föreslår nya ledamöter. Därefter är det akademiens högsta beslutande organ, Akademisammankomsten, som beslutar om invalen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11