23948sdkhjf

Ny allians för hållbara skönhetsförpackningar

Holmen Iggesund, svensk världsledande tillverkare av premiumkartong och Yangi, utvecklare av nya förpackningslösningar genom torrformningsteknologi, har ingått ett samarbetsavtal för att utveckla förpackningslösningar av en ny typ av förnybart och hållbart förpackningsmaterial. De två företagen kommer att inrikta sig på nya lösningar för varumärkesägare inom kosmetika- och skönhetsindustrin.

Fokus ligger främst på att ersätta hårdplast med alternativa förnybara material för förpackningar som refill-, test- och innerförpackningar och andra användningsområden inom segmentet.

– Det är viktigt att snabbt göra förpackningar ännu mer hållbara och meningsfulla, och på Holmen Iggesund ser vi fördelarna med att samarbeta med andra för att lösa utmaningar ännu snabbare, säger Hein van den Reek Director Future Packaging, Holmen Iggesund.

– Samarbetet syftar till att hjälpa varumärken inom skönhet och kosmetika att ge sina kunder det de kräver: hållbara förpackningar. Vi på Holmen Iggesund är alltid intresserade av de senaste idéerna och nya, potentiella möjligheter för meningsfulla förpackningslösningar, som vårt Conic-koncept som vi lanserade 2021, avslutar Hein.

Yangi kommer att bidra med sin fiberbaserade torrformningsteknologi, och resurser för forskning och utveckling, för att utveckla nya lösningar för förpackningstillverkare och varumärken.

– Att leverera hållbara lösningar som eliminerar användningen av fossila bränslen och minskar koldioxidavtrycket för ett varumärkes förpackningar, är avgörande för att bygga varumärkeslojalitet, säger Anna Altner, grundare av Yangi.

– Vår fiberbaserade torrformningsteknik skapar en unik möjlighet att övergå till mer resurs- och kostnadseffektiva förpackningar som är förnybara och återvinningsbara. Samarbetet möjliggör ett starkt erbjudande som kopplar samman hela förpackningsvärdekedjan, från råmaterial till färdig förpackning, avslutar Anna.

Samarbetet initierades och kommer att faciliteras av FutureLab & Partners, en teknisk accelerator som verkar för övergång från icke förnybara till förnybara material i gemensamma utvecklingsprojekt med kosmetika- och skönhetsvarumärken.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078