23948sdkhjf

Högsta miljöbetyg till Metsä Board

Metsä Board får åter igen den högsta utmärkelsen av den globala ideella miljöorganisationen CDP. En trippel på CDP:s A-listor för transparens inom klimatförändring, skog- och vattenanvändning.

Baserat på data som rapporterats i CDP:s enkäter 2022, Climate Change, Forests och Water Security, är Metsä Board ett av endast 12 företag som uppnådde en trippel "A" - av nästan 15 000 poängsatta företag. Det var andra året i rad som Metsä Board kom på alla tre A-listorna.

– Vi har ambitiösa hållbarhetsmål omfattande 100 procent fossilfri produktion och råvaror till slutet av 2030. För att följa vår väg mot målen är det viktigt att vi redovisar vårt hållbarhetsarbete heltäckande, transparent och öppet. Att komma på CDP:s A-listor är ett erkännande av vårt systematiska arbete", säger Mika Joukio, vd för Metsä Board. 

Tidigare i år publicerade Metsä Board nya detaljerade och interaktiva färdplaner för att visualisera de åtgärder som kommer att vidtas för att nå hållbarhetsmålen för 2030 gällande klimatförändringar och vattenanvändning.

CDP:s årliga miljöredovisningar och rankningsprocess är erkänd som standarden med stort S för företagens miljötransparens. Den fullständiga listan över företag på CDP A-listor, tillsammans med andra offentligt tillgängliga företagsresultat, finns HÄR!

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079