23948sdkhjf

Husdjursägandet ska bli mer hållbart

En av världens ledande djurmatstillverkare Mars Petcare rapporterar nu om sina ansträngningar för att anpassa förpackningarna för sitt produktutbud till en mer cirkulär och hållbar framtid.

Av Mars Petcares varumärken som går över till mer lättåtervinningsbara förpackningar med mindre eller ingen plast alls märks Sheba, Whiskas, Perfect Fit och Catsan. Totalt 480 ton mindre plast per år använder Mars Petcare med de nya förpackningslösningarna.

Av dessa förväntas Sverige i år spara 8 ton. Omgörningen är en del av Mars globala ambition att 100 procent av företagets förpackningar ska vara återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara. Att erbjuda husdjursägare mer hållbara val är en viktig prioritering för Mars Petcare, menar Katrine Grytter, Corporate Affairs Director, Mars Multisales North Europe.

– Varje ton plast vi kan ersätta med mer hållbara material är en framgång – både för oss som producent, våra konsumenter och planeten. Plastförpackningar är en enorm utmaning och vi jobbar hårt med att implementera nya, mer hållbara lösningar. Vi bidrar även till utvecklingen av en cirkulär förpackningsmodell som kan påskynda omställningen för en mer hållbar utveckling på branschnivå, säger Katrine Grytter.

Under 2022 har Mars Petcare Europe konverterat sina Sheba- och Perfect Fit-minipåsar och ersatt plastomslaget med återvinningsbara pappershylsor. På utvalda marknader i Europa har Whiskas torrfoderplastpåsar ersatts med kartonger vilket motsvarar vikten av 1,6 miljoner hundmatspåsar.

Företagets har som en del av sin Sustainable in a Generation Plan initierat en datadriven, vetenskapsbaserad strategi för att omforma och designa förpackningar i linje med principerna för cirkulär ekonomi. Som en del av förpackningsutvecklingen driver Mars Petcare också flera progressiva partnerskap för avfallshantering genom investeringar och branschsamarbete.

– Förpackningsavfall är ett globalt problem och stämmer inte överens med vår vision för en värld där planeten mår bra. Därför fortsätter vi att vidta åtgärder för att stödja en cirkulär ekonomi, där förpackningsmaterial återanvänds, återvinns eller komposteras. Det gör vi för att skydda vår miljö och ta hand om människor och husdjur. Tillsammans med våra partners kommer vi fortsätta engagera oss och använda vårt inflytande för att driva förändring i stor skala, säger James McGrath, Sverigechef Mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078