23948sdkhjf

Tingstad Group förvärvar OptiPack

Tingstad Group, ett företag inom företagsförnödenheter, har förvärvat ännu ett förpackningsföretag.

Sedan tidigare äger Tingstad Group Norbag AB och Jonsac AB som bedriver tillverkning av bärkassar, påsar och industrisäckar. Nu blir Tingstad Group också ägare till OptiPack i Sunne som tillverkar och utvecklar industriförpackningar av flexibla material, papper och plast.

– OptiPack AB är en dynamisk förpackningsutvecklare som är känd för högklassig service och kvalitet samt trygga leveranser. OptiPack förser skandinaviska marknaden med högkvalitativa produkter, hög service, toppmodern teknik, lång erfarenhet och stabilitet, säger Paul Jigberg, ägare i Tingstad Group.

OptiPack tillverkar förpackningsmaterial till en rad olika användningsområden och sektorer livsmedel, transport, byggindustrier, med mera.

– Inom företaget finns det en unik kompetens, detta i kombination med toppmodern teknik innebär att OptiPack vänder sig till kunder med höga krav, säger Paul Jigberg och fortsätter;

– Tingstad Group är inne i en expansiv fas, vi ser framför oss höga krav från kunder och ett mycket stort intresse att köpa lokala produkter tillverkade av skandinavisk råvara producerade nära kundernas verksamhet. Vi ser framför oss en ambitiös plan med fokus på investeringar för att möta framtiden.

Den lokala ledningen är fortfarande ansvarig och har en utmärkt förståelse för sin kärnverksamhet och kommer att fortsätta driva anläggningen på ett effektivt och framgångsrikt sätt.

– Vi ser det som en mycket stor fördel att med en stark och investeringsvillig ägare utveckla oss till att bli mer kompletta, höja våra ambitioner för att möta de krav och normer som vi med säkerhet vet att våra kunder kommer att efterfråga i framtiden, säger Ulrik Fauhlér, VD på OptiPack.

– Bolagen delar syn på hur affärer skall bedrivas, att bolaget får en stark och investeringsvillig ägare gör att framtiden för OptiPack, dess kunder, medarbetare och leverantörer ser mycket ljus ut, avslutar Ulrik Fauhlér.

Kort om företagen

Huvudverksamheten inom Tingstad Group bedrivs i bolaget Tingstad, som är en ledande leverantör av företagsförnödenheter. Företaget omsätter cirka 3,5 miljarder kronor, har 550 medarbetare och över 100 000 artiklar i sortimentet inom förbrukningsvaror, arbetskläder och utrustning för leverans till företag och arbetsplatser. Företaget grundades 1959, verksamt i Norden och med huvudkontoret beläget i Göteborg

OptiPack Grundades 1917, vänder sig till kunder i Skandinavien, omsätter 90 miljoner kronor och har 25 medarbetare med produktionsenhet i Sunne. Företaget tillhörde fram till 2018 den internationella förpackningskoncernen Mondi Group, men övertogs genom ett management by out av flera ledande i personalen, bland andar vd Ulrik Fauhlér, som ett sätt att undvika nerläggning. Företaget döptes om till OptiPack och samma år investerade 25 miljoner kronor i en ny fabrik för tryck och konvertering av flexibla förpackningar, en satsning som räddade arbetstillfällen och kompetensen kvar i Sunne, vilken nu ser ut att få en tryggad framtid, med ännu finansiellt starkare ägare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078