23948sdkhjf

Nya material på frammarsch

I Stora Ensos monter var det fokus på förpackningar av förnybara material.

Stora Enso leder i mångt och mycket utvecklingen mot nya fibermaterial för att ersätta plast i förpackningsapplikationer och för att verkligen visa var man kommer ifrån var montern byggd i vackert ljust trä, dekorerad med små granar lite här och var.

Det var påtagligt mycket unga medarbetare i Stora Ensos monter och fler vill de tydligen bli. Det första jag som besökare fick i min hand var ett visitkort som det stod ”we are hiring” på. Så nu hoppas jag budskapet till våra läsare har gått fram.

Stora Ensos monter var uppdelade i fyra olika sektioner beroende på vad man var intresserad av där just experter på detta område var samlade. Här fanns förpackningar för livsmedel och industri, e-handel och logistik, automationslösningar och innovationer – nya material och applikationer på väg ut på marknaden.

Ett sådant är Fibrease. I montern visades Fibrease som en tjock skiva på insidan av en wellpapplåda. Materialet är såväl stötdämpande som isolerande och av 100 procent förnybart material utvecklat vid företagets anläggning i Hylte. Som stötdämpande material är det tillgängligt i kommersiell skala medan utveckling pågår för materialets isolerande egenskaper.

I en annan del av montern hittar vi produkter av formad fiber och Stora Ensos varumärke PureFibre – ett annat material som är på väg att erövra marknaden och ersätta plast i förpackningar. PureFibre har vunnit pris i Pentawards som lock till salladsskål för Picadeli.

Materialet finns också för skålar till maträtter Pure Fibre Guard och har då en tunn innerliner av plast för att motstå fukt och fett om så skulle behövas också kan ges gasbarriär, berättar Mikael Krook, Kommersiell chef för PureFibre.

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078