23948sdkhjf

Maskiner i mängder

Confood Scandinavia i Helsingborg är ett företag med många möjligheter för den som letar efter process- inspektions- distributions- eller förpackningsutrustning till sin livsmedelsproduktion. Företaget som i år är jämnt 50 år har en stark position inom snacks och Fresh Cuts (färdigskurna sallader).

På Scanpack presenterade Confood Scandinavia fyra agenturer; Jeros - disk och rengörningslösningar för livsmedelsindustri, Cablevey Conveyors – transportsystem för fasta produkter, Optimum Sorting – Sortering med optisk inspektion och Yamato – multiheadvågar, metalldetektorer, med mera.

– Vi ställer ut på Scanpack sedan 2015. Det är en bra mässa för oss. Med tanke på att vi är så breda har vi alltid något för besökare. Optimum Sorting är den senaste agenturen. I processer där man behöver sortera bort defekter, främmande föremål etcetera, kan en optisk sortering reducera monotont manuellt arbete liksom höja kvaliteter på slutprodukten. Det går rasande snabbt och genom inbyggd AI är maskinen självlärande i identifiering av oönskade skönhetsfel, berättar Magnus Wöhl, delägare och vd.

Sammanlagt representerar Confood Scandinavia ett 15-tal olika maskin- och utrustningstillverkare i Skandinavien och Baltikum. Tillverkarna finns i Europa, USA och Japan. Confood sköter all installation och tekniks support av maskinerna tillsamman med ”partnern” Contech Nordic AB och håller eget reservdelslager i Helsingborg.

– Om våra maskiner kan man väl säga att de används i stora multinationella livsmedelsföretag över hela världen. De håller högsta kvalitetsnivå och är därför heller inte de billigaste på marknaden men väldigt prisvärda. Vi såg en tillfällig nedgång i färdigskuret under pandemin då folk slutade äta från salladsbarer och på McDonalds, men samtidigt en ökning till färdigpackat för butiker. Folk måste ju äta någonstans så livsmedelssektorn är ju ganska tacksam ur ett konjunkturperspektiv.

Artikeln är en del av vårt tema om SCANPACK 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.345